Barion Pixel

3D nyomtatás és modellezés: Milyen várakozással tekintenek partnereink a jövőbe?

Képünk illusztráció

Minden év tavaszán magazinunk hasábjain mutatjuk be, hogy milyen érdekességekkel jelennek meg a 3D nyomtató gyártók, forgalmazók és szoftverfejlesztők az ipar számára. Ez rendszerint beleszokott folyni a nyárba, de most előre hoztuk megjelenésünket és már az Ipar napjai – MACH-TECH kiállításon kezükbe kapják Olvasóink. Jelen cikkünkben több partnerünket is megkérdeztük ugyanarról: mit várakozásokkal tekintenek az idei és a jövő évre és milyen újdonságok mutatnak be számunkra mostanában.

A válaszok egyértelműen mutatják, hogy mindenki izgatott, optimista és ambiciózus a piacokat illetően. Szinte mindegyik szereplőnél kulcsszóként jelenik meg az ügyfeleiknél tapasztalható költségcsökkkentés iránti igény kielégítése a technológia által. Az energiaválság miatt a tervezhetőség is csökkent valamelyest, így a gyártási folyamatokat kell méginkább áttekinteni és optimalizálni. De lássuk mit gondol a graphIT kft., az Enterprise Group, a Varinex Zrt., a 3D.most, a Freedee Printing Solutions és a Kvint-R Kft. képviselői ezekről.


Sallay Péter – graphIT, ügyvezető igazgató

- Hirdetés -

Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Az elmúlt években kialakult kiélezett gazdasági helyzetben még fontosabbá vált a hatékonyság és a költségcsökkentés. Ez ügyfeleink számára azt jelenti, hogy a termékfejlesztést és a gyártást kevesebb erőforrással, jobb minőségben és rövidebb idő alatt kell megvalósítaniuk. Ezeknek a kihívásoknak új technológiák bevezetésével lehet megfelelni, aminek szoftveres vonatkozásában tud együttműködni a graphIT. Ügyfeleinknek nincs ideje próbálkozni, számukra megfelelő megoldást akarnak egy szakértő csapat támogatásával.

graphIT nézőpontból fejlődést egyértelműen a gyártás területén várok, kezdve az új megmunkálási technológiákkal és egészen kiterjesztve a gyártási folyamatokig. Példaként három dolgot emelek ki a graphIT Kft. PLM megoldásportfóliójából. Az első az NX CAM megmunkáló moduljainak az 5+ tengelyes és additív gyártás támogatása. Itt fontos megjegyeznem, hogy sok gyártó cég rendelkezik komoly megmunkálóközpontokkal, de a megfelelő szoftver – ez esetben az NX, és szakértelem hiányában nem használják ki ezeket a lehetőségeket. A graphIT sok éve Expert Partnere a Siemensnek az NX CAM területén, így garantáltan támogatni tudjuk ezeket a bevezetéseket.

A második terület, aminek egyre nagyobb szerepe van a hatékonyság növelésében és a gyártási optimalizálásában a folyamatszimuláció, vagy másik nevén anyagáram szimuláció. Erre tökéletes megoldás a Siemens Plant Simulation szoftvere, melynek bevezetését és alkalmazását a graphIT több évtizedes tapasztalatával tudja segíteni a gyártócégek szerelési és gyártási folyamatainál.

A harmadik gyártással kapcsolatos terület, ahol ugrásszerű fejlődést várok a termeléstervezés és termelésütemezés. Ez egy nagyobb falat, egy olyan bevezetés, ami hatással van egy termelő cég teljes egészére. A graphIT ezen a területen több piacvezető célszoftvert is tud ajánlani (Opcenter APS a Siemenstől, illetve a japán Asprova szoftver), illetve rendelkezik a bevezetéshez szükséges tudással és tapasztalattal.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

Zászlóshajós megoldásainkból (NX, Solid Edge, Teamcenter) évente jelennek meg újabb verziók, melyek funkció szinten támogatják a legfrissebb technológiákat, így ezeket mindig érdemes alkalmazni.

Illetve új lehetőségként jelent meg már egy ideje, és most elsődleges opciónak számít, hogy a graphIT portfóliójába tartozó szoftvereket ügyfeleink előfizetéses formában is meg tudják vásárolni.

Végül egy nem kimondottan újdonságot, de az utóbbi időben – most már a hazai piacon is – realizálódó igény, hogy a cégek egy rendszerben akarják kezelni a tervezéshez és gyártáshoz kapcsolódó műszaki információkat. Ez számunkra a Teamcenter szoftver bevezetését jelenti.


Béke Gyula – PLM üzletág igazgató, Enterprise Group
Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Kihívásokban gazdag időszakként tekintünk az előttünk álló 2 évre. A hazai ipari vállalkozások nagy része sikeresen újra szervezte beszállítóit és szolgáltatóit a megváltozott energia és nyersanyag „sokk” okozta környezetben, igyekeznek több nyersanyagot raktározni és rugalmasabb vevő szerződéseket kötni. Sokan több hónapnyi munkát látnak előre, de a többség csak 1-2 hónapra tud előre tervezni és ez nagy bizonytalanságot jelent. Ezt a nem túl inspiráló helyzetet erősíti az elérhető finanszírozás eldrágulása, amit nagyon nem könnyű a cégeknek kitermelni a jelenlegi hatékonysági szintnél. 2024-től elsősorban ezen finanszírozási környezet javulását várjuk, ideértve az EU-s fejlesztési források beindulását.

Egyértelmű fejlődés várható a termelésütemezés és a meglévő gyártási folyamatok optimálisabbá tételében, mint stratégiában. Ezekben projektben folyamatszimulációs szoftvereinkkel azonosítják be a szűk keresztmetszeteket, az optimális puffer méreteket vagy azt, hogyan tudnak gyorsan reagálni a gyártásban a vevők gyorsan változó igényeikre. A PLM (product lifecycle management) megoldásokban egyre több cég gondolkodik, hogyan tudja egységesen digitálisan kezelni a tervezés, a gyártás és a gyártott termék teljes életciklusában keletkezett adatokat, dokumentumokat és folyamatokat.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

Egyre népszerűbb a szoftver világban már jól ismert SaaS (software as a service) licenszelési konstrukció, mely kiszámítható költségeket és támogató szolgálatást biztosít a felhasználó vállalatoknak. Ez a licensz konstrukció biztosítja a mérnököknek a szoftver folyamatos naprakészségét, hiszen mindig a legújabb verzióval dolgozhatnak. Az új értékesítéseink nagyobbik fele már SaaS típusú. Népszerűvé teszi ezt a licenszelési formát a díjmentes felhő tárhely, mely minden előfizetőnek jár. Újdonságként említhetőek azon szoftvercsomagok, melyekben – konkurens módon – kétféle típusú szoftverben is lehet dolgozni.  A megjelenő új 2023-as szoftver verziókban újdonság a használat alapú licenszelés is (VBL – value based licence), mely lehetővé teszi, hogy a mérnökök igény szerint használjanak funkciókat egy közös pool-ból. Természetesen nálunk továbbra is elérhetők az ún. „örökös” licenszek is, amely már szinte különlegesnek számítanak a CAD-CAM piacon.


Falk György, a VARINEX Zrt. alapítója
Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Igazán nagy előrelépést abban várunk, hogy nagyságrendekkel több felhasználó kezdi el alkalmazni a 3D nyomtatás valódi ipari csúcstechnológiáit. Azt tapasztaljuk, hogy egyre több ügyfél kezdi el kiszámolni a valós megtérülési számokat, amiben a Stratasys ipari berendezései igen jók, hiszen minimalizálják a járulékos költségeket és fenntarthatósági szempontból is a legjobbak. Ügyfeleink visszajelzései alapján több tízezer eurós havi megtérülések érhetők el ezekkel a gépekkel, és emiatt néhány hónapos megtérülés után ugyanilyen mértékben termelnek profitot ügyfeleink számára. Ennek megfelelően az additív gyártási piac további bővülésére számítunk.

A bérnyomtatással foglalkozó szolgáltatók erősödését várjuk, ez a tendencia már a VARINEX-nél is tetten érhető a szolgáltatással foglalkozó VARINEX Direct üzletágunkban. Annyira sok fejlesztés történt az ipari 3D nyomtatás területén, hogy a felhasználóknak is időre van szükségük ahhoz, hogy az újdonságokat integrálni tudják saját gyártási folyamataikba. Ezt a folyamatot tudjuk gyorsítani az alkalmazás-orientált technológiai oktatásainkkal.

A professzionális asztali 3D nyomtatókhoz képest nagyságrendekkel magasabb megtérülést biztosítanak a valódi ipari additív gyártóberendezések. Akik már évek óta használnak professzionális asztali 3D nyomtatókat kitűnő alapokkal rendelkeznek ahhoz, hogy szintet lépjenek a valódi ipari megoldások felé, és az additív gyártás segítségével jelentős profitot tudjanak realizálni.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

Tavaly kezdtük el forgalmazni az Xact Metal fém additív gyártóberendezéseit. Ezek a berendezések tükrözik az amerikai gondolkodásmódot: egyszerűek, könnyen kezelhetőek, és a magyar kis- és középvállalkozások számára is megfizethetőek. Pillanatnyilag ezek a hazai piacon elérhető legolcsóbb porágyas valódi fém 3D nyomtatók. Idén megérkezett digitális gyárunkba az ország első XM200G fémnyomtatója. Az ügyfelek annyira pozitívan fogadták, hogy néhány hét alatt eljutottunk odáig, hogy napi szinten kell gyártásokat indítanunk.

Nemcsak a fém az újdonság, a műanyag 3D nyomtatásban is két sorozatgyártó additív technológiát vezettünk be az utóbbi fél évben: a P3-at, ami egy műgyantás sorozatgyártó rendszer, és a SAF-ot, ami egy poliamid alapú, több tízezres sorozatok gyártására képes eszköz, amivel komoly költséget lehet megspórolni nagyobb darabszámú gyártások esetén.

Emellett beruháztunk egy új, ipari sztereolitográf berendezésbe is, ami nagyméretű burkolatok, illetve prototípusok költséghatékony gyártására alkalmas, fröccsöntési minőségű felülettel.

Mindhárom új additív gyártó berendezésünket meg lehet tekinteni a VARINEX kiállítóterében az A pavilon 207C standon az Ipar Napjain.


Nagy Krisztián, 3D.most ügyvezető
Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Mivel az elmúlt időszakban válság válságot követ nehéz helyzetbe került a piac. Úgy látom, hogy a kereslet és a kínálat sokszor ellehetetleníti, hogy a vevők és eladók közös nevezőre jussanak. A beruházások esetén érzékelhető, hogy a jelenlegi infláció mellett a vevői kereslet nem tud lépést tartani az elszabadult árakkal, hatalmas a feszültség. Várhatóan a kínálat fog majd alkalmazkodni. A kis- és közép vállalkozások mozgó tőkéjük jelentős részét felélték így hosszú átfutású fejlesztésekre nincs elegendő forrásuk, külső forrásokra pedig nem látszik rövidtávon lehetőség. Véleményem szerint sokan az erőforrásoptimalizálásban gondolkodnak, hogy forrásokat szabadítsanak fel. Ez az erőforrás lehet alapanyag, energia, vagy humánerőforrás. Az így felszabadított forrásokat fejlesztésekbe fogják fektetni. Úgy gondolom, hogy a 2023-as év és a 2024 év eleje a forrásfelszabadításról szól majd, ezt követő időszak pedig a jelentős és kockázatos fejlesztésekről.

Persze vannak olyan szegmensek, ahol a források már most is rendelkezésre állnak ilyen az autóipar, űrtechnológia, hadiipar, alapanyaggyártás, hulladék újrahasznosítás és gyógyszeripar, amelyeknél a beruházások trendkövető tendenciát mutatnak.

Ahhoz, hogy optimalizálni lehessen az erőforrásokat azonosítani szükséges a veszteségeket, ebből adódóan folyamattérkép készítés, lean optimalizálások, adatgyűjtés és digitalizálás kerül majd előtérbe. E mellett párhuzamosan elindulnak a fejlesztések főképp a kompetencia fejlesztés és automatizálás területén ezen belül a gyártáslogisztika és robotizálás lehet kiemelkedő.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

Cégünk gyárfejlesztéssel, gyártóeszköz készítéssel és szakmai továbbképzéssel foglalkozik, igyekeztünk a portfolióinkat optimalizálni, ami illeszkedik a jelenlegi igényekhez. A mi területünkön ez az alacsony költségvetésű automatizálásokban és adatgyűjtésekben teljesedi ki. Ennek megfelelően kialakítottunk egy kedvező költségű sztenderd adatgyűjtő modult, amely képes gyártási időt, technológiai adatokat összegyűjteni és továbbítani a vállalatirányítási rendszernek, valamint egy kedvező áru rezgőadagoló megoldást.


Szabó Péter, CTO/Műszaki vezető, Freedee Printing Solutions
Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Az elmúlt évek nem túl szerencsés eseményei (világjárvány, háborús helyzet) korábban kevésbé frekventált alkalmazási területeire világított rá az additív gyártástechnológiáknak. A 3D gyártási eljárások flexibilitása, a különlegesen gyors adaptáció és reakció lehetősége lehetővé tette az addig jellemzően hagyományos ellátási láncokra épülő iparágak számára is, hogy áthidaló megoldásként például 3D nyomtatással és 3D szkenneléssel mérsékeljék azokat a károkat, amelyeket az őket felkészületlenül ért váratlan helyzetek eredményeztek.

A következő években ezen módszertanok még hatékonyabban fognak működni, a kényszerhelyzet eredményezte kísérleti megoldások ugyanis igazolták az additív gyártástechnológiák létjogosultságát a hagyományos, komoly történeti gyökerekkel rendelkező iparágakban is, amelyek addig nem szentelek komolyabb figyelmet például a 3D nyomtatásra, azt inkább kísérleti eljárásoknak tekintették.

Az olyan innovatív technológiák, mint a nagyformátumú kompozit 3D nyomtatás, nagyformátumú fémnyomtatás vagy a fémeket helyettesíteni képes ultrapolimerek additív gyártása olyan áttörést hozhat akár a középgépgyártásban, hadiiparban vagy az egészségügyben, amelyek korábban lehetetlennek tűntek. A jellemzően az autóipar és ipari automatizálás támogatására fejlesztett eljárások már egy léptékkel nagyobb méretben is elérhetőek, így a speciális igényű területeken sem kell többé kompromisszumot kötnie a gyártó és fejlesztő cégeknek. Emellett természetesen tovább mélyül az autóipari adaptáció, az elektromobilitás exponenciális terjedésével egyenes irányban növekszik a gyártást támogató additív technológiák adaptációja is. Észre sem vesszük, de egyre több sorozatgyártott alkatrész készül majd 3D nyomtatással.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

A 2023-as Ipar Napjain több gépóriás is debütál majd a FreeDee standján; a folyamatos szálerősítéses Markforged kompozitnyomtatók legnagyobbja, az FX20 először kerül bemutatásra a közép-kelet-európai régióban, elérhetővé téve folyamatos szénszál-, kevlár és üvegszálerősítést egy jóval nagyobb méretben is, ráadásul immár Ultem 9085 mátrixanyaggal és dedikált támaszanyaggal is a 3 fejes konstrukciónak köszönhetően.

E mellett két szekrény méretű, ipari hőrelágyuló polimerekkel dologozni képes műanyagszálas gépet is bemutatunk: a FreeDee portfóliójának legújabb FFF tagjait, az osztrák EVO-tech cég EL-140 kétfejes ipari 3D nyomtatóját, valamint a finn Minifactory ultraplimer-nyomtatóját, az Ultra 2-t. A polimeres gépóriások mellett Magyarországon először kerül bemutatásra a Meltio M450 fémnyomtató rendszere, amelynek különlegessége, hogy a huzal- illetve por alapanyagból akár szimultán a felrakó hegesztés elvén dolgozó rendszer robotkarra vagy CNC megmunkálóközpontba integrálva is elérhető, így méretkorlátok nélkül képes fémalkatrészek gyártására, akár meglévő felületekre történő nyomtatással, vagy hibrid rendszerként kombinálva a nyomtatást és forgácsolást.

Érdemes lesz tehát idén is kilátogatni az Ipar Napjain a FreeDee standjára, korábban Magyarországon sosem látott gépeket és technológiákat lehet majd testközelből megismerni.


Kasnya-Kovács László, ügyvezető, Kvint-R
Milyen várakozásokkal tekint a 2023-2024-es időszakra? Mely területeken vár igazán fejlődést?

Az additív gyártás, amit korábban főleg prototípus készítésre alkalmaztak egyre nagyobb teret hódít a direkt gyártásban és kezd hozzáépülni a hagyományos gyártási eljárásokhoz. A piacvezető gyártók mint például a 3D Systems, őrületes tempót diktálnak alapanyagok fejlesztésben. Egyre több végtermék minőségű építőanyag jelenik meg, amelyek széles felhasználási területen biztosítanak a funkcionális alkatrészek területén.

A technológia fejlesztések fő iránya a gyorsaság, pontosság, megbízhatóság növelése mellett a berendelések árának és a gyártás költségeinek csökkentése. A fejlesztések során igyekeznek minél több részfolyamatot automatizálni, ezzel a gyártási folyamatokat gyorsítani.

Milyen újdonságokkal jelentek meg az utóbbi időben?

Annak érdekében, hogy minél szélesebb piaci szegmens számára elérhetővé tegyük a 3D nyomtatást, olyan megoldásokkal szélesítettük a portfóliónkat, amely a kisebb vállalkozások számára is professzionális minőséget kínálnak alacsonyabb árfekvésben. Ilyen például a Sinterit, amely kiváló ár-érték arányú, felhasználóbarát, kompakt SLS nyomtatókat kínál. Legújabb fejlesztése a Sinterit Lisa X egyedülálló nyomtatási és hűlési sebességgel rendelkezik a kategóriájában, ezáltal még gyorsabban lehet beépítésre alkalmas alkatrészeket gyártani. Magyarországi forgalmazói lettünk a BASF filamenteknek.

A nagy múltra visszatekintő gyártó széles választékban kínál mérnöki alapanyagokat, ezáltal egy kisebb FFF/FDM nyomtatóval is kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező alkatrészeket lehet gyártani. Az utómunka és a felületkezelés területén is kínálunk új megoldásokat. A PostProcess automatizált utókezelő berendezései gyors és hatékony megoldást kínálnak a támaszanyag eltávolításra és felületkezelésre egyaránt, ezáltal lerövidítik a gyártási időt, kevesebb élőmunkára van szükség. Továbbá újdonság a palettán a Xioneer berendezése, amely az SLS/MJF technológiával készült nyomtatások utólagos színezésére ad lehetőséget.

NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology