Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

800 darab termék csomagolása percenként

A Sheldon Industries Zrt. a személyre szabott automatizálási folyamatok megalkotásában végez kiemelkedő munkát. Számos iparágban bizonyította már szakértelmét, többek között az élelmiszeripai csomagoló- és pakolóberendezésükkel.

Partnerének üzemében 800 darab lapkasajtot készítenek percenként, a kész termékeket humán munkaerő dobozolja – nehéz, bonyolult folyamat során. Másodpercenként 13-14 készítmény érkezik csomagolásra, ez meglehetősen gyors tempót igényel, amit az emberi kéz nem feltétlenül képes időben lekövetni. Plusz teher, hogy ezen felül még a dobozok összeállítása is a munkatársak feladata. A koncepció ezen folyamat automatizálásáról szólt, hogy hatékonyabbá tegyék a csomagolás és rakodás műveletét.

Az automatizált berendezés létrehozásához első körben a műszaki igényeket mérték fel a Sheldon Industries szakemberei. Feladatuk az volt, hogy egy olyan eszközt tervezzenek, építsenek és telepítsenek, amely alkalmas a folyamatosan érkező csomagolt lapkasajtot dobozba pakolni. A gép maximális kapacitása 9000 csomag/óra dobozba helyezés és nyolc magas csomagolási egység esetén 900 lapkasajt/perc üzemnek felel meg.

- Hirdetés -

Egy korábbi élelmiszeripari megbízásunkból kiindulva nyújthatunk megoldást a folyamat optimalizálására” – magyarázza Rigó Zoltán, a Sheldon Industries Zrt. SUA menedzsere. „Ennek köszönhetően megfelelő alapokra építhettünk az új dobozolóegység megtervezése és kivitelezése során.  A termékek a csomagolóegységből érkeznek, majd az általunk gyártott célgépen keresztül – ami ellenőrzi a borítást – tovább kerülnek a vákuumos robotos megfogóval ellátott modulhoz, ahol a dobozba helyezés automatikusan lezajlik.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az automatizálás által a Sheldon Industries ügyfele minőségi javulást érhet el, ugyanis gyorsabban és hatékonyabban képesek elvégezni a folyamataikat, a humán munkaerő pedig magasabb hozzáadott értékű feladatokat láthat el. A megoldás időt, energiát és pénzt takarít meg a felhasználójának.

A kész berendezés átadása és beüzemelése a megrendelővel közösen zajlik. Az installációval párhuzamosan a szükséges edukációs folyamat, illetve a kellő dokumentumok átadása is megtörténik. A saját gyártású alkatrészekre a Sheldon Industries 12 hónapos garanciát vállal.

Sheldon Industries

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology