Barion Pixel

- Hirdetés -

Rigó Zoltán: „Cél a 60 százalékos időmegtakarítás a fémmegmunkálásban.”

Sheldon Invest Kft.

Aki ismeri a vállalatok igényeit, annak a kezében van a siker kulcsa. A partnerek szempontjainak megismerése elengedhetetlen a felmerülő kihívások megoldásához. A Sheldon Invest Kft. a tervezéstől a gyártáson és a tesztelésen keresztül egészen az üzembe helyezésig kíséri szolgáltatásuk útját. Nem titok, hogy az összetett feladatok elvégzésére azért képesek, mert tevékenységi körük széles mozgásteret biztosít számukra. Műanyag-feldolgozás, fröccsöntés, automatizálás, műanyag alkatrészek összeszerelése inline a gyártó berendezés mellett vagy egyedi célgéppel. Emellett rugalmas gyártórendszereket fejlesztenek a fémmegmunkálás területén, nem utolsó sorban pedig jelentős mennyiségben használnak 3D nyomtatókat. Mindezek együttesen, egymással összhangban jelentik a cég sikerreceptjét.

A hatékonyságunk kulcsa az, hogy a lehető legtöbb munkafázist helyben, saját magunk végezzük, ettől pedig sokkal gyorsabbá válunk az általánosan elfogadottnál – magyarázza lelkesen Rigó Zoltán, a Sheldon Invest Kft. SUA menedzsere a dunaújvárosi üzemükben. Ipari automatizálással és célgépgyártással foglalkozunk, specialitásunk, hogy egyedi problémákhoz kínálunk professzionális megoldásokat. A felfogásbéli különbségeknek köszönhetően rugalmasan végezzük munkánkat, s ebből adódóan hamarabb használatba vehetik az igényelt gépeket az ügyfeleink.

Elérhető a 60 százalékos időmegtakarítás a fémmegmunkálásban

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Idén fogjuk berendezni a megmunkálólaborunkat a dunaújvárosi üzemünkben – mutatja Zoltán a letakart eszközökkel berendezett helyiséget. Itt az általunk fejlesztett robotcella kap helyet, ami kiszolgálja a megmunkálógépeket – jelöli ki kezével az elképzelt területet a cégvezető. Mindig arra törekszünk, hogy olcsón és gyorsan biztosítsuk megrendelőink számára a megoldásainkat. Mérnökeinket pedig folyamatosan trenírozzuk, igyekszünk fejleszteni a skilljeiket, gyakran vesznek részt képzéseken.

Igyekszünk a saját, megmunkálással kapcsolatos megközelítésünkön, felfogásunkon is változtatni. Nemcsak a felhasznált szerszámok terén szeretnénk különbözni, hanem az elvekben és elképzelésekben is. Nem titkolt célunk, hogy 60 százalékos időmegtakarítást érjünk el a speciális marási technikánknak köszönhetően. Ehhez egyre közelebb is kerülünk. Nyitottak vagyunk az új technológiákra, az új elméletekre, ami előrébb viheti a gyártás minőségét és sebességét.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Válaszúton az automatizálás területén

Sok vállalat nehéz helyzetbe került a Covid-19 vírus által okozott hatások miatt – ez közismert tény. Nem meglepő módon a karanténnak és a kijárási korlátozásnak köszönhetően egyre több cég fordult az automatizálás felé, hiszen így a távol maradó humán munkaerőt részben vagy teljesen pótolni tudják. Az elképzeléseim szerint a közeljövőben választás elé érkeznek a vállalkozások: vagy fejlesztenek, és ezzel növelik a kapacitásukat, vagy maradnak a jól megszokott rendszerüknél, és lemaradnak. Mi azért dolgozunk, hogy ez az átállás minél gördülékenyebb legyen, az eredmény pedig a lehető leghatékonyabb.

A rugalmasság és gyorsaság titka

A 3D nyomtatást erősen beépítettük a folyamatainkba. Fél éve ruháztunk be ilyen gépekre, és piacvezető 3D nyomtatókat állítottunk hadrendbe, amelyek kiváló minőségben gyártják az eszközöket. A rekorder gépünk ennyi idő alatt már 5122 órát teljesített – büszkélkedik az adatok ismertetése közben Zoltán. Gigászi mennyiséget nyomtatunk – drága az alapanyag, viszont a forgácsoláshoz képest sokkal inkább megéri. Egy-egy projekt esetében a felmerülő tervezési módosításokra, fejlesztésekre azonnal tudunk reagálni a 3D nyomtatóink segítségével. Emiatt sokkal kevésbé függünk az alkatrész-beszállítóktól, ami pedig a határidők szoros betartását eredményezi.

Célgép referencia

Egy dobozoló egység megtervezésével és kivitelezésével bízott meg minket egy élelmiszeripari cég. A cél az volt, hogy másodpercenként két szelet kerüljön az áruból a dobozába. A termék a csomagolóegységtől érkezik, majd az általunk készített célgép megméri a súlyát, a darabok közti távolságot, illetve ellenőrzi a hibás borítást – a hibás kiszereléseket egy pneumatikus szelep segítségével elkülöníti. A termékeket vákuumos megfogóval juttatja a dobozba. A kitűzött célt, hogy másodpercenként két szelet kerüljön a dobozba, el is értük, sőt túlteljesítettük a megoldásunkkal.

A gyorsaságunk és hatékonyságunk egyik kulcsa, hogy ötvözzük a modern technológiákat, és ezekből rendszert építünk ki. Az eredményeink önmagukért beszélnek. A vállalatok célja, hogy időt és pénzt spóroljanak, amit mi képesek vagyunk biztosítani.

Némethi Botond, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology