Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az IKEA új okosérzékelője a beltéri levegő minőségét méri

Forrás: IKEA

Ahogyan az utcán, úgy az otthonunkban sem mindegy, hogy milyen levegőt lélegzünk be. Ennek tudatosítása és az emberek jóllétének fejlesztése érdekében dobja piacra az IKEA a VINDSTYRKA levegőminőség-érzékelőt. Az áprilistól elérhető termék lehetővé teszi a beltéri levegőt szennyező anyagok mérését és monitorozását.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint globálisan 10 emberből 9 szennyezett levegőt lélegez be és a levegőszennyezés komoly problémát jelent beltéren is. Sokan mégis alábecsülik ennek kockázatát az otthonukban. Az IKEA elkötelezett, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a tiszta levegőt, ezért rendszeresen felhívja a figyelmet a szennyező anyagok veszélyeire, valamint olyan megoldásokat biztosít, amelyek javítják a belélegzett levegő minőségét. Ezt szolgálja az áprilistól az IKEA áruházakban és online is elérhető, VINDSTYRKA beltéri használatra szánt okosérzékelő. A dizájnt és okostechnológiát ötvöző termék segítségével mérhető és monitorozható az otthoni levegő minősége.

- Hirdetés -

„Noha az időnk nagy részét beltéren töltjük, sokan nem vagyunk tisztában az ottani levegő szennyezettségével. Készpénznek vesszük, hogy az otthonunk levegője tiszta, de a kisebb-nagyobb teendők, mint például a főzés vagy a takarítás, pont annyira hozzájárulhatnak a rossz levegőminőséghez, mint az ipari tevékenységek vagy a közúti forgalom. A VINDSTYRKA termékkel az volt a célunk, hogy elérhető árú, kiváló teljesítményű érzékelőt kínáljunk, és támogassuk a vásárlókat abban, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az otthonaikban belélegzett levegő minőségére” – jelentette ki Henrik Telander, az IKEA of Sweden termékfelelőse.

A VINDSTYRKA kijelzője 2,5 mikronos (PM2,5*) határig jeleníti meg a szálló por koncentrációját, a páratartalmat, a hőmérsékletet és az illékony szerves vegyületek koncentrációját (TVOC**). Az okostermékekhez kínált DIRIGERA-hubhoz csatlakoztatva az érzékelő megmutatja a levegőminőség-szinteket az IKEA Home Smart alkalmazásban. Az applikációban a felhasználók azt is beállíthatják, hogy a VINDSTYRKA egyéb okoseszközöket is aktiváljon, így az okosotthon automatikusan reagálni tud a levegőminőség-szintekre. A VINDSTYRKA használható önmagában, de akár a meglévő STARKVIND okos levegőszűrő funkciója bővítéseként is. A VINDSTYRKA és a STARKVIND összekapcsolásával a ventilátor sebessége automatikusan igazodik a levegő PM2.5-szintjéhez, ezzel biztosítja a lehető legtisztább otthoni levegőt.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a beltéri légszennyezettség problémája számos tényezőn múlik. Éppen ezért többféle terméket és okosmegoldást kínálunk, amelyekkel a megfelelő változtatások eszközölhetők a tisztább otthoni levegő érdekében és növelik az emberek eziránti tudatosságát” – szögezte le Henrik Telander.

IKEA

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology