Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az európai ipar digitális átállását támogató összefogásban a Schneider Electric

Az európai ipar digitális átállásának támogatását szolgáló és ezzel versenyképességét erősítő, biztonságos és hatékony adatcserét lehetővé tevő megoldást dolgozott ki francia technológiai vállalatok egy csoportja. A Data4Industry-X lehetővé teszi a cégek számára, hogy a különböző gyáraktól, szervezetektől, vagy akár más országokból érkező adatok hasznosításával új szolgáltatásokat fejlesszenek ki és működtessenek.

Az új, jövőformáló megoldás létrehozásához egyesítették a franciaországi technológiai és ipari tudás legjavát. A Data4Industry-X a Dawex, a Schneider Electric, a Valeo, a CEA és a Prosyst technológiai és ipari szakértelmére támaszkodva támogatja az ipari szektor digitális átalakulását és az ipari adatokban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázását. A nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezéshez hozzájárulva a Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely a Gaia-X szabványokat alkalmazza, és úgy alakították ki, hogy megfeleljen az Európai Unió adatmegosztási jogszabályának (Data Act).

A decentralizált gyártás során keletkező adatok cseréjével kapcsolatos kihívásra adott válaszként a Data4Industry-X hozzájárul a hatékonyság és a termelékenység javításához, az adatvezérelt innováció felgyorsításához, a versenyképesség növeléséhez és a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásához. Az új megoldás a széles körű, az ipari adatok határokon, vállalatokon és gyárakon átívelő megosztásában rejlő teljes potenciál kihasználása révén lehetővé teszi egy erős és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítását.

- Hirdetés -

„Az ipari szektor az európai és a globális gazdaság stratégiai fontosságú pillére. A megbízható platformokon keresztüli adatcsere felgyorsítása minden bizonnyal jelentős hatással lesz az ipari szervezetekre, ösztönözve az innovációt és a felelősségteljes növekedést. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy hozzáadhatjuk a Dawex technológiáját és szakértelmét a Data4Industry-X bevezetéséhez, és ezáltal képessé tesszük az ipart egy rugalmas és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítására” – mondta el Laurent Lafaye, a Dawex társ-vezérigazgatója.

„A megbízható adatcsere alapvető fontosságú az együttműködés ösztönzésében, a partnerségek kialakításában és az új ipari modellek létrehozásában. Ezek az új digitális modellek kiemelt jelentőséggel bírnak a rugalmasabb, fenntarthatóbb és nagyobb teljesítményű ipari ökoszisztéma létrehozásának felgyorsításában. A Schneider Electric büszke arra, hogy az ipar digitális átállásában szerzett szakértelmével hozzájárulhat a Data4industry-X fejlesztéséhez, amely a Nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezés egyik kiemelt projektje” – jelezte Marc Lafont, a Schneider Electric ipari automatizálási üzletágának marketingért felelős alelnöke.

„A Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely elképesztő lehetőségeket kínál a gyártási folyamatok digitalizálásának felgyorsítására, miközben drasztikusan csökkenti a vállalatok működéséből és a termelésből származó közvetett és közvetlen CO2-kibocsátást. A Data4Industry-X segítségével a Valeo rendelkezik majd a szükséges adatokkal ahhoz, hogy teljesíthesse kötelezettségvállalását, mely szerint 2050-ig eléri a szén-dioxid-semlegességet” – hangsúlyozta Romain Bruniaux, a Valeo „Industry” üzletágért felelős alelnöke.

„A Data4Industry-X olyan technológiákat használ fel, amelyek már bizonyítottak az iparban. Tekintettel arra, hogy nemzetközi szinten is kevés hatékonyan működő eszköz van ezen a területen, Európának esélye van arra, hogy vezető szerepet vállaljon a feldolgozóipari adatcsere vonatkozásában” – mutatott rá Alexandre Bounouh, a Carnot Institute „CEA List” részlegének igazgatója.

„Kollektív intelligencia, közös jövőkép, a csapatok szimbiózisa: az összetevők adottak ahhoz, hogy sikerre vigyük a Data4industry-X megoldást” – tette hozzá Abdallah Asse, a Prosyst vezérigazgatója.

Schneider Electric

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology