Barion Pixel

A Google és Siemens együtt fejleszt ipari mesterséges intelligenciát

A cégóriások a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás (ML) fejlesztésére szerződtek, így végre tényleg megvalósulhat az ipar 4.0.

A társulás célja az, hogy a Siemens digitális ipari automatizációját összekapcsolják a Google felhőszolgáltatásával, lehetővé téve a helyi adatokon nyugvó AI és ML modellek használatát, a gyártósor szintjén. A vállaltok szerint a közös projekt többek között olyan módszerek fejlődését idézi majd elő, mint a gépi látás vagy a prediktív karbantartás.

A mesterséges intelligenciában rejlő innovációs lehetőségeket „még messze nem merítettük ki”, fogalmazott a Siemens Digital Industries gyárautomatizációért felelős részlegének alelnöke. Axel Lorenz szerint a gyártók nagy része még mindig csak demó projekteknél használja az AI-t, és ezen mindenképpen változtatni kell. A Google Cloud AI és ML technológiáinak bevonásával paradigmaváltó lehetőségek nyílnak meg az ipari folyamatok számára, fűzte hozzá.

- Hirdetés -

Az ipar 4.0 és az IIoT lassan elkoptatott kifejezésekké válnak, vallja a Siemens és a Google, ezért összevonják ipari és technológiai szakértelmüket, annak érdekében, hogy végre komplex megoldásokat dolgozzanak ki azon tesztjellegű folyamatok helyett, amelyekkel a közvélemény ma azonosítja a mesterséges intelligenciát.

Az együttműködés a lehető legjobbat hozza majd ki az AI és ML megoldásokból, és egyszerűsíteni fogja a mesterséges intelligencia ipari használatát. Így jobban ki lehet majd aknázni a dolgozók munkájában rejlő lehetőségeket is, ígérte Dominik Wee, a Google Cloud gyártási és ipari megoldásokért felelős igazgatója.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology
(Forrás: The Engineer)

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology