Barion Pixel

A JDI ultravékony biometrikus érzékelőt készített

A JDI érzékelőjének segítségével precízebb és magasabb biztonságú biometrikus azonosítást lehet végezni.

A Japan Display mindig is arról volt híres, hogy magas felbontású képminőséget tudott elérni fizikailag szűkös hardveres terület felhasználásával is. A vállalat korábban azzal lepte meg a világot, hogy olyan szemüveget készített, amely kevert valóság megjelenítésére alkalmas, és 1001 ppi minőségben jeleníti meg a kívánt képet.

Most a vállalat egy olyan megoldással állt elő, melynek számos felhasználási területe lehet, és egy újabb lépcsőfokot jelent a biometrikus azonosítás világában. A termék a világ első ultravékony képérzékelője, amely képes felismerni az ujjlenyomatokat, az erek elhelyezkedését és egyéb tulajdonságait, illetve az impulzushullámokat. 15 mikrométer vastagságával az érzékelő olyan vékony, mint a papír, és nagy sebességű leolvasás mellett magas felbontású képalkotással is szolgál.

A cég szerint ez különösen alkalmassá teszi a biztonsági területen való alkalmazáshoz, különösen az érzékeny adatok hordozásával kapcsolatos problémák kiküszöbölésére. Ugyan más eszközök is léteznek már, melyek biometrikus jelekkel (impulzushullámok) vagy biometrikus információkkal (ujjlenyomatok és erek) működnek, a Japan Display eszköze abban más, hogy egyszerre alkalmazza mindkettőt.

Bár a forgalomba hozatalról még nem esett szó, a vállalat azt reméli, hogy a jövőben az érzékelőt beépítik a nagy biztonságú hitelesítési rendszerekbe. Ez világszerte segítene a vállalatoknak abban, hogy hatékonyan védekezhessenek az illetéktelen behatolók ellen.

Hegyi Heni, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology