Kezdőlap Fémmegmunkálás A Mazak legújabb gyára, az Inabe megkezdi működését

A Mazak legújabb gyára, az Inabe megkezdi működését

A Yamazaki Mazak bejelentette, hogy az építési munkálatok lezártával az új Inabe Gyár, mely Inabe városban, Mie prefektúrában kapott helyet, megkezdte gyártó tevékenységét.

Az új gyár, mely nagy, öt oldal megmunkálására képes- és öt tengelyes szerszámgépeket gyárt, a nagy szerszámgépek iránti növekvő igények kielégítésére jött létre, mely leginkább a  repülőiparban, az építőiparban és az energiaiparban jelentkezik. Az Inabe Gyár a hatodik Mazak gyár Japánban.

Az Inabe Gyár építési munkálatai 2016-ban kezdődtek, az első szakasz 2018 februárjában lett kész. Ezzel a Gifu prefektúrában található Minokamo gyárból a nagy szerszámgépek gyártása átkerült az Inabe gyárba. Az új gyárral a teljes gyártó kapacitás Japánban 20 százalékkal növekedett.

A jelenleg is erős szerszámgép piacon további erősödés várható a termelés területén, az új gyárral pedig még hatékonyabbá válik a hazai és tengerentúli piacok kiszolgálása.

Az Inabe Gyár áttekintése

A gyár neve: Inabe Gyár
Címe: Inabe-város, Mie prefektúra
Teljes földterület: 115,000m2
Alapterület: 33,000m2 az első építési szakaszban
Beruházás értéke: 16.0 milliárd japán yen (első építési szakasz) (mintegy 40 milliárd forint)
Magasság: 19 méter (az eddigi legnagyobb Mazak üzem)
Termékek: Nagy, öt oldal megmunkálására képes-, és öt tengelyes megmunkáló központok valamint kis/közép méretű függőleges megmunkáló központok.

Mazak