Koncz Ferenc, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Győri Péter gyárigazgató, David Panneton, a Nypro üzletág alelnöke, Jason Patker üzletág igazgató, Joseph Bradley üzletág igazgató és Bráz György (MSZP) polgármester (b-j) az amerikai érdekeltségű Jabil Magyarország Kft. egészségügy technológiai termékeket gyártó üzemcsarnokának átadóünnepségén Forrás: MTI Fotó: Vajda János

A Jabil (NYSE: JBL) ma vásárlói jelenlétében ünnepélyes szalagvágási ceremónia keretében megnyitotta új, bővített Nypro gyártóterületét Tiszaújvárosban. Az új 465 m2-es egységgel immár több mint 2000 m2 áll az egészségügyi technológiai területre specializálódott üzem rendelkezésére.

Ezáltal a Jabil vállalatcsoporthoz tartozó Nypro teljes körű megoldást tud nyújtani európai gyártási lehetőségeit tekintve a csúcstechnológiát képviselő humán diagnosztika és az élettudományok piacán meglévő és potenciális új ügyfelei számára egyaránt. A bővített terület és a Nypro további európai műanyag fröccsöntő üzemei teljes körű megoldást biztosítanak az európai ügyfelek számára.

A megnyitón részt vett Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, Koncz Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Győri Péter, a Jabil gyárigazgatója, valamint a Nypro vezetői. „A Nypro 2014 óta aktív Tiszaújvárosi gyárunkban. Az elmúlt 4 év során az vásárlói igényeknek megfelelően az üzletág dinamikusan növekedett, így a mai jelentős bővülés szükségszerűnek mondható. Az új gyártóterület bizonyítja hosszú távú elkötelezettségünket meglévő és potenciális vevőink iránt a diagnosztikai és az orvostechnikai területen egyaránt” – mondta el Győri Péter, a tiszaújvárosi Jabil gyárigazgatója.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere elmondta: „Tiszaújváros fejlődésének egyik alappillére az ipar, ezért is válhatott a térség meghatározó központjává. Örülök annak, hogy most itt lehetünk, mert ez a fejlesztés a jövőnket erősíti.” A polgármester hozzátette: az új beruházás Tiszaújváros növekedését, az itt élő emberek pozitív jövőképét szolgálja.

A tiszaújvárosi Jabilhez a világ vezető márkái fordulnak bizalommal a fogyasztói, nagyvállalati és egészségügyi piacokon gyors, rugalmas és hatékony megoldásokért. A Jabil legnagyobb európai gyáregységeként több mint 54 000 m2-es gyártóterületével és több mint 3 400 dolgozójával a tiszaújvárosi üzem vásárlói számára páratlan technológiai és mérnöki lehetőségek állnak rendelkezésre.

Jabil