Kezdőlap Smart A Siemens bemutatja az intelligens épületek átfogó portfólióját

A Siemens bemutatja az intelligens épületek átfogó portfólióját

Az ISH 2019 rendezvényen, amely az épület-, energia- és klímatechnika, valamint a megújuló energiák vezető nemzetközi szakmai bemutatója, a Siemens Building Technologies Divíziója termékeinek és rendszereinek portfóliójából számos innovációt, valamint az ügyfelek számára kialakított új digitális szolgáltatásokat mutat be.

A Building Technologies portfóliójának e további elemei kiegészítik az intelligens épületeket, a termékeket és az épületautomatika rendszereket a felhőhöz kapcsolják, összekötik a különböző szakterületeket, és az adatokat bárhonnan, bármikor hozzáférhetővé teszik. A Building Technologies megbízható és pontos épületautomatizálási termékeinek széles skálája, multidiszciplináris épületkezelő rendszerei és szoftver kínálata, amelyek mind könnyen hozzáigazíthatók az egyéni alkalmazásokhoz, a digitalizált épületek alapját képezik. Mint az intelligens épületekre szakosodott vezető vállalat, a Building Technologies segít a felhasználóbarát és hatékony épületek létrehozásában azáltal, hogy az adatokat hasznosítható információkká alakítja át. Az épületek kényelmessé, biztonságossá és hatékonnyá tétele továbbra is a Building Technologies „Tökéletes helyek létrehozása” nevű kezdeményezésének átfogó célkitűzése.

Az ISH rendezvényen a Building Technologies változatos új felhő kínálatot mutat be, amely a felhő-összeköttetési megoldásoktól a felhő műveletekig terjed. Az épületek bármely helyszíne vagy eszköze már könnyen és biztonságosan összeköthető a felhővel az új Connect X300 gateway-en keresztül- Ez lehetővé teszi a szolgáltató vállalatok, ingatlankezelők, telepítők és megoldás- szolgáltatók számára, hogy kiaknázzák a digitalizáció előnyeit és korszerűsítsék üzleti folyamataikat. A Building Operator, az új felhő alkalmazás lehetővé teszi bármely összekapcsolt helyszín vagy eszköz távolból történő megfigyelését és vezérlését. A Building Operator alkalmazást, valamint az olyan kialakított felhő alkalmazásokat, mint a Synco IC és a Climatix IC, már a MindSphere táplálja. Ennek eredményeképpen a meglévő ügyfelek a MindSphere platform innovációinak előnyeit is élvezhetik.

A Building Technologies kiállítja Desigo CC integrált épületfelügyeleti platformjának új verzióját is, amely bővített funkcionalitást kínál. A Desigo CC V4 fő jellemzői közé tartoznak a KNX és M-Bus protokollokkal történő adatátvitelt támogató összeköttetés bővítések a zökkenőmentes integráció érdekében, valamint a Flex Client, egy új és könnyebben használható távoli működtetésű ügyfél opció, amely HTML5 technológián alapul. Továbbá a Building Technologies szemléltetni fogja a Desigo CC új, bővített energiagazdálkodási funkcióit, amelyek a jobb energiaminőséget és az igények optimalizálását célozzák.

A Desigo CC Compact, amelyet 2018 őszén vezettek be, debütálni fog a szakvásáron. A Desigo CC kompakt verziója egy szoftver csomagban tartalmazza az összes lényeges sajátosságot, speciálisan kis- és közepes méretű épületek funkcionális követelményeinek kielégítésére fejlesztették ki. Lehetővé teszi különböző épületrendszerek működtetését egyetlen intuitív felhasználói interfészen, növeli az átláthatóságot és az épületben végzett műveletek produktivitását. A moduláris Desigo CC platform segítségével a Desigo CC Compact szükség szerint adaptálható és bővíthető.

Intelligens eszközeinek portfólióját kiegészítve a Building Technologies bemutatja az új Intelligens Szelepek termékskáláját. Ezek az ön-optimalizáló dinamikus szelepek, amelyek felhő összeköttetéssel rendelkeznek a fűtőcsoportokhoz és a légkezelő egységekhez, optimalizálják a működést és növelik az energiahatékonyságot. Az eszközök szabályozzák az áramlás sebességét, mérik a hőmérsékletet és a kibocsátást, és a hőcserélőhöz igazítják a szelep beállításait. Az Intelligens Szelepek a felhőben konfigurálhatók, majd gyorsan és megbízhatóan üzembe helyezhetők egy alkalmazás és Wi-Fi segítségével. Az eszközök rugalmasan telepíthetők, és a rendelkezésre álló helyhez illeszthetők. Az áramlásmérő, a szelep és a vezérlő egység külön is beszerelhető. A felhőből bármikor letölthetők kiegészítő funkciók; ez biztosítja, hogy az Intelligens Szelep mindig naprakész legyen.

A DXR2 család új tagja a szobai automatizálási portfoliót egészíti ki az integrált VAV szabályozóval (változó légmennyiséggel szabályozott helyiség hőmérséklet). Az új egység magában hordozza a megkévő DXR2 család rugalmasságát és az egybeépített zsalumozgatóval egyszerű telepítést tesz lehetővé kompaktsága révén. A két termék összevonása egy készülékben csökkenti a telepítés idejét és költségét, mert nincs szükség kábelezésre a vezérlő és a csappantyú működtető egysége között, és csak egy eszközt kell felszerelni.

Egy e célra kialakított mérnöki sarok a Building Technologies termékeinek és megoldásainak hatékony tervezéséhez, beüzemeléséhez, jelentéskészítéséhez és karbantartásához használt termékeket, alkalmazásokat és eszközöket fog bemutatni. Az ABT Site a Siemens épület-automatizálási rendszereihez használt tervező eszköz, az ABT Go pedig mobil alkalmazásként áll rendelkezésre a további helyszíni hatékonyság érdekében.

A szakvásár fent említett fő témái mellett a Building Technologies további termék innovációkat fog bemutatni az épületkezelés, a helyiség-automatizálás és a terepi eszközök terén. További központi szerepet kapnak a Building Information Modeling (BIM) szolgáltatások, valamint a tervezőknek és építészeknek szóló kínálat.

Siemens