Kezdőlap Gyártástechnológia A szakképzést segítő berendezéseket adományozott a Siemens a BSZC-nek

A szakképzést segítő berendezéseket adományozott a Siemens a BSZC-nek

A gyártási folyamatok automatizálására alkalmas berendezéseket adományozott április 12-én a Siemens Magyarország Zrt. a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak (BSZC).

A több mint 10 millió forint értékű eszközöket az intézmény központi épületében egy, az Ipar 4.0 elnevezésű, erre a célra kialakított szaktanteremben helyezték el, ahol a továbbiakban az automatizálás iránt érdeklődő diákokat fogják jövendő szakmájukra felkészíteni.

– Az intézmény a Dél-Alföld egyik legnagyobb szakképző helye. A BSZC-hez Békéscsaba 8 iskolája tartozik, amelyekben csaknem 6000-en tanulnak – mondta Mucsi Balázs Sándor, a BSZC főigazgatója.

A tagiskolák szakgimnáziumaiban és szakközépiskoláiban csaknem 100 szakma ismerete sajátítható el az iskolarendszeren belüli és kívüli szakképzés keretében.

A BSZC-ben folyamatosak a fejlesztések. Az elmúlt esztendőben megújult az intézmény két kollégiuma több mint 270 millió forintos támogatásból. A Magyar Röplabda Szövetséggel és a Békéscsabai Röplabda SE-vel együttműködve pedig nettó 1,5 milliárd forintból egy olyan csarnok épül a BSZC központi telephelyének környezetében, amely egyaránt fogja szolgálni a Békéscsabai Röplabda Akadémia utánpótlás-nevelését, és a két szomszédos tagiskola testnevelési tevékenységét.

MTI