Barion Pixel

Alkatrész- és szerszámgyártás egy helyen

- Hirdetés -

Hamar megtelt élettel a HAJDU Autotechnika Zrt. korábban létesített gyártócsarnoka, ahol az újonnan telepített monumentális présgépek szabad kapacitásai is jól jöttek.  

A téglási autóipari vállalatot nem csak a meglévő partnerek növekvő igényei és a technológia fejlődése ösztönözte a nagy volumenű beruházásra, hanem a szabad kapacitás megteremtésének lehetősége is.

A nyári időszak legmeghatározóbb feladata – a meglévők mellett – egy igen jelentős külföldi áttelepítés volt. A megbízás Kelet-Európából érkezett. „Az egyik stratégiai partnerünk megkeresésére kellett viszonylag gyorsan reagálnunk. Természetes volt, hogy segítünk. A speciális körülmények között áttelepített szerszámokon sok javítást kellett elvégeznünk. Ez új kihívás volt számunkra, de kollégáim példaértékűen oldották meg a feladatokat. 1 hónap alatt 35 szerszámmal kezdtük meg a sorozatok gyártását.” – számol be az aktualitásokról Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Autotechnika Zrt. vezérigazgatója.

- Hirdetés -

A vállalat nagy előnye, hogy saját szerszámüzemmel rendelkezik házon belül. A fejlesztések során ezt a területet sem hanyagolták el, így modern eszközparkkal végzik a szerszámok tervezését, gyártását és karbantartását. Ezzel az egyéb költségeken túl jelentős mennyiségű időt tudnak spórolni, ami egyre nagyobb érték az iparágban.

A vállalat célja továbbra is, hogy új megbízásokat nyerjen el az autóiparon belül és kívül egyaránt. „A stabil, megbízható működést hosszútávon garantálja, ha nem csak egy iparágtól függ Társaságunk jövője.” – magyarázza Dedéné Novotni Anna.

Az utóbbi időszakban egyre többet hallani az autóipar lassulásáról, a globális autóipari termelés visszaeséséről. Azt mondja a vezérigazgató ezek a változások náluk is érzékelhetőek – „Bizonyos alkatrészek gyártásánál visszaestek a volumenek és van olyan elnyert projektünk, ami későbbre tolódik.”

A neves autómárkákhoz alkatrészeket gyártó vállalat számára jó hír lehet, hogy a mintegy 10 évvel ezelőtt válság is csak alig érintette a felső- és luxuskategóriás gépjárművek eladását. A változásoknak köszönhetően a jövőben még inkább felértékelődhet a gyártások áttelepítése, amelyek teljes körű kivitelezéséhez a szakmai tapasztalaton túl minden infrastrukturális feltétel és eszköz adott a hajdúsági vállalatnál.

A HAJDU Autotechnika Zrt. 2019-ben mintegy 10 %-os árbevétel növekedést prognosztizál az előző évhez képest. Ezt az eredményt 2020-ban további 30%-kal tervezi gyarapítani az ambiciózus vállalat.

HAJDU Autotechnika

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!