Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Eplan új technológiai partnere a Dassault Systèmes

A digitális átalakulás csak hálózati rendszerekkel, végponttól végpontig terjedő adatokkal és a gyártók közötti szoros együttműködéssel válhat valósággá. Ennek érdekében az Eplan 2020 végén megalapította a jelenleg 65 gyártócéget összefogó Partnerhálózatát. Ennek egyik új tagja Dassault Systèmes nemzetközi technológiai cég, amely ez év áprilisában csatlakozott partnerként a hálózathoz. A két fél együttműködésével szisztematikusan bővülni fog az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformja közötti interfész.

Monheim, Németország – A Hannoveri Messe első napján vált hivatalossá: az Eplan és a Dassaults Systèmes technológiai partnerségre lépett az Eplan Partnerhálózat részeként, amelynek keretében mindkét fél az Eplan és a Dassault Systemes 3DEXPERIENCE platform közötti interfész bővítésén dolgozik. A cél az elektrotechnikai tervezés és a fluid technológia zökkenőmentes integrációja a termékfejlesztés keretében. A Dassault Systèmes Eurocentral ügyvezető igazgatója, Dominic Kurtaz és az Eplan & Cideon vezérigazgatója, Sebastian Seitz Hannoverben írták alá a megállapodást. A partnerek egyesítik szakértelmüket, ezáltal lehetővé teszik a közös ügyfelek számára, hogy végponttól végpontig terjedő digitális fejlesztési folyamatokat hozzanak létre.

A cél a folyamatok hatékonyságának növelése

- Hirdetés -

„Az Eplan Platform és a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform közötti kétirányú interfésszel növeljük a folyamatok hatékonyságát a közös ügyfeleinknél – fejtette ki Sebastian Seitz. – Ha minden rendszer kétirányú kapcsolatban van – például az ECAD, az ERP és a PDM – a felhasználók valóban interdiszciplináris módon, és sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni.”

„Közösen támogatjuk ügyfeleinket a hatékonyság és termelékenység növeléséb, amikor a virtuális ikrek létrehozásán és kapitalizációján alapuló holisztikus termékfejlesztésről van szó – tette hozzá Dominic Kurtaz, a Dassault Systèmes EURCENTRAL ügyvezető igazgatója. – A kétirányú interfész számos folyamatot leegyszerűsít, és új együttműködési lehetőségeket teremt ügyfeleink számára. Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy együtt tehetjük meg ezt az úttörő lépést.”

A partnerség a következő hónapokban bővülni fog. Mindkét cég párhuzamosan dolgozik az interfész – a PLM 3DEXPERIENCE Connector – további optimalizálásán, és új megoldásokat kínál a felhőkörnyezetben végzett digitális termékfejlesztéshez. Egy közös demonstrációs környezet létrehozását tervezik az Engineering Collaboration Network (www.ecn-online.com) részeként, videókkal és mintaadatokkal  PLM felhőkörnyezetben, valamint közös interakciót az ügyfelek projektjeit illetően.

A tervezés és a PLM kétirányú összekapcsolása

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform interakciója lehetővé teszi, hogy az elektrotechnika és a fluid technika adatkezelési folyamatai automatikusan vezérelhetők legyenek. A különlegesség abban áll,  hogy a Dassault Systèmes felhőalapú platformjához közvetlenül az Eplan Electric P8 és az Eplan Fluid rendszerben lehet hozzáférni. Például egyetlen kattintással szinkronizálhatók az alkatrészlisták és anyagjegyzékek. A rutinfolyamatok automatizálása mindkét platform felhasználói számára még könnyebbé teszi a mindennapi munkát – az olyan gyakori műveletek, mint a projektek keresése, létrehozása, a be- és kijelentkezés, vagy az Eplan projektoldalak semleges formátumba történő exportálása, sokkal hatékonyabban hajthatók végre az interfész által. A dokumentumok gyors és egyszerű generálása rengeteg időt és erőfeszítést takarít meg a felhasználóknak, mivel a semleges formátumú kimenetet egyetlen pipával beállíthatjuk bejelentkezéskor. A semleges formátumok ezután automatikusan összekapcsolódnak az érintett Eplan projekttel.

Az Eplan és a 3DEXPERIENCE platform kétirányú kommunikációval rendelkeznek. A platformon automatizált az Eplan projektjektekbe történő bejelentkezés, csakúgy, mint a projektek megnyitása a PLM rendszerből. A fontos leíró PDM-attribútumok – beleértve például a rajz fejléc információit – vállalatszerte hozzáadhatók a DEXPERIENCE platformhoz, és automatikusan elérhetők az Eplan projekt következő ellenőrzésekor. A szoftver ezenkívül a hagyományos PDM funkciókat is támogatja, például a dokumentáció jóváhagyását vagy átadását a gyártáshoz.

Eplan

- Hirdetés -

NEW technology