Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az európai ipar digitális átállását támogató összefogásban a Schneider Electric

- Hirdetés -

Az európai ipar digitális átállásának támogatását szolgáló és ezzel versenyképességét erősítő, biztonságos és hatékony adatcserét lehetővé tevő megoldást dolgozott ki francia technológiai vállalatok egy csoportja. A Data4Industry-X lehetővé teszi a cégek számára, hogy a különböző gyáraktól, szervezetektől, vagy akár más országokból érkező adatok hasznosításával új szolgáltatásokat fejlesszenek ki és működtessenek.

Az új, jövőformáló megoldás létrehozásához egyesítették a franciaországi technológiai és ipari tudás legjavát. A Data4Industry-X a Dawex, a Schneider Electric, a Valeo, a CEA és a Prosyst technológiai és ipari szakértelmére támaszkodva támogatja az ipari szektor digitális átalakulását és az ipari adatokban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázását. A nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezéshez hozzájárulva a Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely a Gaia-X szabványokat alkalmazza, és úgy alakították ki, hogy megfeleljen az Európai Unió adatmegosztási jogszabályának (Data Act).

A decentralizált gyártás során keletkező adatok cseréjével kapcsolatos kihívásra adott válaszként a Data4Industry-X hozzájárul a hatékonyság és a termelékenység javításához, az adatvezérelt innováció felgyorsításához, a versenyképesség növeléséhez és a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásához. Az új megoldás a széles körű, az ipari adatok határokon, vállalatokon és gyárakon átívelő megosztásában rejlő teljes potenciál kihasználása révén lehetővé teszi egy erős és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítását.

„Az ipari szektor az európai és a globális gazdaság stratégiai fontosságú pillére. A megbízható platformokon keresztüli adatcsere felgyorsítása minden bizonnyal jelentős hatással lesz az ipari szervezetekre, ösztönözve az innovációt és a felelősségteljes növekedést. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy hozzáadhatjuk a Dawex technológiáját és szakértelmét a Data4Industry-X bevezetéséhez, és ezáltal képessé tesszük az ipart egy rugalmas és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítására” – mondta el Laurent Lafaye, a Dawex társ-vezérigazgatója.

„A megbízható adatcsere alapvető fontosságú az együttműködés ösztönzésében, a partnerségek kialakításában és az új ipari modellek létrehozásában. Ezek az új digitális modellek kiemelt jelentőséggel bírnak a rugalmasabb, fenntarthatóbb és nagyobb teljesítményű ipari ökoszisztéma létrehozásának felgyorsításában. A Schneider Electric büszke arra, hogy az ipar digitális átállásában szerzett szakértelmével hozzájárulhat a Data4industry-X fejlesztéséhez, amely a Nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezés egyik kiemelt projektje” – jelezte Marc Lafont, a Schneider Electric ipari automatizálási üzletágának marketingért felelős alelnöke.

„A Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely elképesztő lehetőségeket kínál a gyártási folyamatok digitalizálásának felgyorsítására, miközben drasztikusan csökkenti a vállalatok működéséből és a termelésből származó közvetett és közvetlen CO2-kibocsátást. A Data4Industry-X segítségével a Valeo rendelkezik majd a szükséges adatokkal ahhoz, hogy teljesíthesse kötelezettségvállalását, mely szerint 2050-ig eléri a szén-dioxid-semlegességet” – hangsúlyozta Romain Bruniaux, a Valeo „Industry” üzletágért felelős alelnöke.

„A Data4Industry-X olyan technológiákat használ fel, amelyek már bizonyítottak az iparban. Tekintettel arra, hogy nemzetközi szinten is kevés hatékonyan működő eszköz van ezen a területen, Európának esélye van arra, hogy vezető szerepet vállaljon a feldolgozóipari adatcsere vonatkozásában” – mutatott rá Alexandre Bounouh, a Carnot Institute „CEA List” részlegének igazgatója.

„Kollektív intelligencia, közös jövőkép, a csapatok szimbiózisa: az összetevők adottak ahhoz, hogy sikerre vigyük a Data4industry-X megoldást” – tette hozzá Abdallah Asse, a Prosyst vezérigazgatója.

Schneider Electric

Érdemes elolvasni
NEW technology