Barion Pixel

Az idei évben több mint 150 tanuló vizsgázott duális szakképzési rendszerben

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció oktatására és magas szintű képzésére. A vállalat partnerintézményeivel immár két évtizede sikerrel működteti duális szakképzési rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal gyarapítja elméleti és gyakorlati tudását 14 szakmában. Az elmúlt hetekben megtartott záróvizsgákon az Audi Hungaria duális szakképzésének 152 tanulója adott számot gyakorlati tudásáról a vállalat Képzőközpontjában, a vállalat szerszámgyárában, illetve a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban.

„A duális szakképzés keretein belül vállalatunk 20 éve sikeres együttműködést folytat győri partneriskoláival. Célunk, hogy a tanulók az iskolában megszerzett elméleti tudást vállalatunknál, modern ipari környezetben ültessék át a gyakorlatba. Duális szakképzési modellünk meghatározó pillére vállalatunk szakember-utánpótlási programjának, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt esztendőkben több mint 2300 fiatal szerzett szakmát nálunk és többségük vállalatunknál kezdte meg pályafutását. Gratulálok a most vizsgázó tanulóknak és sok sikert kívánok nekik szakmai életútjukhoz. Egyúttal köszönetemet fejezem ki szakoktatóinknak és partnerintézményeink tanárainak magas szintű oktatási tevékenységükért és a vírushelyzetben nyújtott helytállásukért. Meg vagyok győződve arról, hogy duális szakképzési modellünk sikere is hozzájárul ahhoz, hogy vállalatunk évek óta az ország legvonzóbb munkáltatói között szerepel”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az idei év kihívásokkal teli volt a duális szakképzésben résztvevők számára is, hiszen az oktatás több mint két hónapig digitális formában zajlott. Az online képzésre történő átállás a szakoktatók és diákok szoros együttműködésének és rugalmasságának, továbbá a hatékony digitális platformoknak köszönhetően sikeresen valósult meg.- Hirdetés -

Az idei év újdonsága, hogy az OKJ képzés szerinti szakképesítés mellett idén először vizsgáztak a szakmajegyzék szerinti szakképesítés tanulói, összesen 39-en. Az új rendszer szerint vizsgázók három szakmát – az alternatív járműhajtási technikus, járműipari karbantartó technikus és CNC-programozó – képviselve bizonyították tudásukat interaktív jellegű feladatokkal, valamint projektmunkával. A vizsgák a tavalyi évhez hasonlóan idén is az egészségvédelmi előírások betartásával zajlottak.

Audi Hungaria

- Hirdetés -

NEW technology