Barion Pixel

Az új AX szekrény már szabadtéren is alkalmazható

A műanyag AX szekrény kifejlesztésével a Rittal kibővítette kompakt dobozcsaládját

A gyártó a világ két legjobbját ötvözte: a kifinomult rendszertechnológiát és a rendkívül strapabíró anyag előnyeit. A műanyag AX szekrény még mostoha körülmények között is védelmet nyújt az elektronikának, kültéren is.
Új szerelési funkciókat biztosít a gyors bővítéshez és nagyobb teret kínál az okos rendszertechnológiával történő telepítéshez.

A Rittal az új, műanyag AX szekrénycsaláddal váltja le a korábbi KS sorozatokat, és teljesen újradefiniálja a műanyag ház technológiáját. A fejlesztés alapja az acéllemez vagy rozsdamentes acél burkolatok Rittal rendszertechnológiája, amellyel a vezérlő és a kapcsolóberendezések gyártásában a szerelési folyamatok jelentősen egyszerűsíthetők és felgyorsíthatók.

Elsőként a műanyag házak rendelkeznek ezzel a rendszertechnológiával. Ez azt jelenti, hogy a berendezésgyártók dupla előnyt élvezhetnek. Az eredmény egy olyan szekrénytechnológia, amely maximális egyszerűsítést, gyorsaságot és a tervezés szabadságát teszi lehetővé, ugyanakkor teljesíti a maximális biztonság és robusztusság minden követelményét.

Függetlenül a telepítés helyszínétől, akár biztonságosan védett gyárépületben, akár szélsőséges időjárási körülmények között, az új AX műanyag házak képesek ellenállni minden kihívásnak. Tipikus alkalmazási területei a szennyvíz/ivóvíz- illetve napelemes rendszerek, valamint az agresszív környezetek, például a tengeri telepítések és az általános kültéri használat.

Nagyobb biztonság

Az új szekrények teljes mértékben alkalmasak kültéri használatra, köszönhetően az üvegszál erősítésű műanyagnak, amelynek elődjénél hétszer nagyobb az UV ellenállósága. A termékek rendelkeznek UL F1 kültéri ajtó besorolással (UL 746C). Az ajtó felső és alsó szélén található egy integrált esővédő csík, amely megvédi a tömítést a portól és az esővíztől, lehetővé téve a ház kétszeres lezárását. A II. védőszigetelési osztály 1000 V AC-ig biztosítja a fokozott személyes védelmet.

Az intelligens szekrénykonstrukciónak köszönhetően a belső szerelés a burkolat károsítása nélkül megvalósítható.

A ház az UL 508A szerint is bevizsgált, és az UL94 szerint V-0 tűzosztályú az észak-amerikai piac számára.

Nagyobb hatékonyság

A kifinomult szekrénykoncepciónak köszönhetően a mérnökök kezdettől fogva előnyt élvezhetnek.

A szekrényben található számos rögzítő pogácsa segíti a gyorsabb szerelést, lehetővé téve a rendszerkiegészítők, például a szerelőlap és a sínek gyors és közvetlen csavarozását a belső felületen.

Az ajtóval működtethető kapcsolók és az ajtózárak közvetlenül a rögzítő pogácsákra is felszerelhetők. Ezekre ezen felül a kalapsínek közvetlenül is csavarozhatók a ház számos pontján.

A szerelőlap egyszerűen, elölről beszerelhető, és akár később is földelhető a meglévő kulcslyuk nyílás használatával.

A burkolatok ideálisan illeszkednek a vezérlő és kapcsolóberendezések felépítésének digitális tervező és értékesítési megoldásaiba.

A kiváló minőségű 3D adatok, valamint a Rittal Configuration System szoftver segítségével felgyorsíthatók a kiválasztási és tervezési folyamatok, emellett a megmunkálandó elemek QR kódja egyszerűsíti azok integrálását a gyártási/tervezési munkafolyamatba.

Ez lehetővé teszi a modern digitális ellenőrzést a termék beérkezésétől a készre szereléséig.

Nagyobb rugalmasság

Az AX műanyag vezérlőszekrénnyel a Rittal forradalmasítja a szerelést, nagyobb teret biztosítva a belső kiépítés számára. A szerelőlap és a sínek most 25 mm-es raszteren szerelhetők univerzális konzollal.

A házban és az ajtó belsejében található számos rögzítő pogácsa teszi lehetővé az egyedi kialakítást.

Az ajtó közvetlen kibővítése olyan kiegészítőkkel, mint a rendszertartók, szerelőlapok és a rajztartók, további összeszerelési területet jelentenek a felhasználók számára.

Az AX opcionálisan felszerelhető egy mini komfort fogantyúval az összes szokásos zárbetéthez és profil félhengerhez.

Az anyákat a ház hátsó falába nyomják a stabil rögzítéshez, a falra vagy az oszlopra történő felszereléshez. A falra
szerelhető konzolok kívülről könnyen rögzíthetők a házhoz, az UL jóváhagyás fenntartása mellett.

Opcionálisan a ház falhoz vagy géphez is csavarozható.

14 különböző AX műanyag szekrény változat található a Rittal termékpalettáján, melyek közül 8 ablakos, 6 pedig ablak nélküli.

www.rittal.hu

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!