Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Bárhol tölthetők az elektromos autók az ALTE-GO, a Continest és a HOTTA Green Energy közös fejlesztésével

Ma adták át hivatalosan az akár három elektromos autó egyidejű töltésére is alkalmas CONTe-GO autótöltő konténert, amely a maximális töltési sebesség érdekében optimálisan osztja szét a járművek igényei szerint a rendelkezésre álló villamosenergia kapacitást. Az e-mobilitásban jelentős mérföldkőnek számító együttműködésben létrejött mobil konténeres autótöltő állomás az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO, az összecsukható és speciális konténerek fejlesztésére és gyártására specializálódott Continest Technologies Zrt., valamint az egyedi villamoshálózatok kivitelezésében élen járó HOTTA Green Energy Kft. közös fejlesztése.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere avatta fel a CONTe-GO elektromosautó-töltő konténer első prototípusát a Continest Factoryban. Átadó beszédében kiemelte: „Fontos a városunk számára, hogy olyan megoldásokat tudjunk igénybe venni, vagy olyan pályázatokhoz kapcsolódóan biztosítsuk az önerőt, amelyek összefüggnek az energetikával, az energiahatékonysággal és a zöld energiával. Már csak azért is fontos, mivel Székesfehérváron szerencsére folyamatosan nő a „zöld rendszámos” autók és az elektromos autóbuszok száma. Bízom benne, hogy lesz lehetőség az e-mobilitás további bővítésére. Számomra különösen nagy öröm, hogy a CONTe-GO egy egyedi termék, ami pedig még nagyobb öröm, hogy magyar cégek együttműködésében született innovációról van szó.”

Az új, iF Design Award 2022 győztes Lumina töltőberendezést telepítették arra a mobil konténeres autótöltő állomásra, amely az ALTE-GO, a Continest és a HOTTA Green Energy első közös fejlesztése. Az akár 22kW-os teljesítmény leadására képes töltőberendezéseket egyidejűleg három elektromos gépjármű használhatja, ezzel párhuzamosan pedig elektromos rollerek vagy kerékpárok töltésére is lehetőség van a töltők második csatlakozóján.

- Hirdetés -

A konténer bárhol elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll megfelelő elektromos csatlakozási lehetőség, hiszen számos iparágban akadnak olyan, nem helyhez kötött tevékenységek, amelyek miatt rendszeresen más és más helyszínre kell kitelepülni. „A változó helyszínekkel járó e-mobilitási igényeket szeretnénk egy könnyen mozgatható, nagyon hatékony eszközzel kielégíteni” – szögezte le Kovács Balázs, a zöldenergia iránt elkötelezett HOTTA Green Energy ügyvezető igazgatója. A főként egyedi villamoshálózatok kivitelezésében komoly tapasztalatokkal rendelkező cég a közületi és közösségi gépjárműparkok elektrifikációja során felmerülő, az elektromos hálózathoz történő csatlakozással összefüggő integrációs projektekben kezdte együttműködését az ALTE-GO-val.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ALTE-GO, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletága innovatív gyorstöltőkkel, valamint az ezeket összekapcsoló „okos” energiamenedzsment- és elszámolási rendszer biztosításával vett részt a közös munkában, amely új szintre lépett a CONTe-GO autótöltő konténer megalkotásával. Bárhová képesek „kitelepíteni” a közös technológiát, ahol rendelkezésre áll megfelelő elektromos hálózat. „ESG tanúsított vállalatként nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy partnereinknek egyre több fenntartható megoldást ajánljunk, mint amilyen a piaci bevezetés előtt álló CONTe-GO, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Az új autótöltő-konténer létrehozását hazai és nemzetközi piaci igények motiválták.

Forrás: ALTEO

Az töltőkonténer a helyszíni villamosenergia kapacitását a töltőberendezések egymással kommunikálva osztják szét a gépjárművek és az egyéb csatlakoztatott eszközök között, az optimalizálással maximális töltési sebességet biztosítva minden töltőn.” – mondta el Simon Anita, az ALTEO Csoport Fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese. A rendszer úgy is konfigurálható, hogy a töltés bárki számára elérhető legyen (Plug&Charge), de olyan beállítás is lehetséges, ahol csak a megfelelő azonosítást követően – applikáción keresztül vagy RFID-kártyás érintéssel indítva – lehet tölteni, igény szerint pedig a töltők az ALTE-GO informatikai rendszerébe is bekapcsolhatók, ami teljes kontrollt jelent a töltők használata felett.

A standard méretű, szállítható ipari konténervázat a saját fejlesztésű összecsukható konténereket előállító Continest gyártotta. „Az innovatív prémium technológiákat integráló fejlesztéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a végfelhasználók igényeire és ebben fontos számunkra, hogy az adott iparágak legjobbjaival működjünk együtt. A CONTe-GO esetében azon túl, hogy figyelmet fordítottunk a könnyű mobilizálhatóságra és a töltési teljesítmény egyszerű skálázhatóságára, egyéb praktikus szempontokat is szem előtt tartottunk.” – közölte Kis-Márton Vidor vezérigazgató, arra utalva, hogy a CONTe-GO zárt oldala jól illeszthető a helyszínen már felépített konténervároshoz, a kialakításnál pedig arra is ügyeltek, hogy a csatlakoztatni kívánt autók kényelmesen, három oldalról körbe parkolhassák a konténert.

ALTEO

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology