Kezdőlap Gépipar Bővülés nélkül nincs siker

Bővülés nélkül nincs siker

2018. november 28-ikán egy kedves partnerünk új beruházásának avatóján jártam. Rendkívül érdekes volt hallani, ahogy dr. Jankovits Richárd ügyvezető, Borkai Zsolt Győr város polgármestere és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmesélte a cég múltját, jelenét és megfogalmazta a cég jövőképét. A Jankovits Engineering Kft. 25 éves múltja bizakodásra ad okot, hiszen a megfontolt növekedés mindig meghozza a gyümölcsét. Kiemelkedő példa azon cégvezetők, vállalkozók számára, akik hosszú távra terveznek iparágukban.

Kevés az a cég ma Magyarországon, amely elmondhatja magáról, hogy egy pincéből indulva hosszú utat bejárva sikerre vitte tevékenységét. Igaz ez Győrre is, amit gyakran az „ipar fellegvárának” is hívnak. Innen indult és itt is végzi tevékenységét a Jankovits Hidraulika Kft. (régi nevén).  Az elmúlt időszakban többedszerre avattak valamilyen létesítményt a cég telephelyén, a mostani mégis egy kicsit más. Nem csak a jelen kihívásaira válaszként építették meg az új 750 nm alapterületű csarnokot, hanem egy háromszinten egyenként 300 nm területű irodaházzal is bővítették létesítményüket, ezzel készülve az előttük álló fejlődésre.

A hazai vállalkozások nagy többségére sajnos nem jellemző, hogy a generációváltás zökkenőmentesen zajlik vagy zajlott le a cégen belül. Öröm volt látni, ahogy apa és fia egymás mellett állva büszkélkedtek az új egységekkel. Láthattuk, hogy ez nem rövid időre szól, jövünk mi még ide avatóra.

 

Dr. Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy ez egy új szakasz kezdete a cég életében. „A folyamatos fejlődés, a világszintű partneri kapcsolatok megkövetelik a folyamatos fejlesztéseket, a bővülést. Amikor a beruházásról döntöttünk, még előjele sem volt azoknak a megrendeléseknek, amelynek részeként ezeket a gépeket körülöttünk láthatjuk. Hiszünk a komplex mérnöki munkában, a magas hozzáadott értékben.”

„A Jankovits Engineering Kft. az első magyar tulajdonú cég volt, amely a Győri Nemzetközi Ipari Parkba betelepülő vállalkozás volt. Sikerüket nem már jellemzi, mint a kitartás, a megfontoltság és a magas szintű szakmai tudás” – mondta el Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője.

Borkai Zsolt, Győr város polgármestere többek között azt hangsúlyozta, hogy a győri önkormányzat elkötelezett a vonzó gazdasági környezet biztosítását illetően. „Olyan döntéseket hoztunk többek között, mint a helyi iparűzési adó csökkentése, az ipari park bővítése és az infrastruktúra fejlesztése. Az új csarnok biztosítja a partnerek még sokrétűbb kiszolgálását, a cég erősödését mind a hazai, mind a nemzetközi piacon is. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen fejlesztés egyben Győr dinamikus fejlődéséhez is hozzá járul”.

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az EXIM és az Oberbank közreműködésével felvett 1,5 millió euró értékű versenyképességet javító belföldi hitelből került megvalósításra. „Az EXIM fő célja, hogy olyan – a Jankovits Engineering Kft.-hez hasonló – hazai piacon erősödő KKV-kat támogasson az exportpiacokra való kilépésben, amelyek hozzájárulnak Magyarország nemzetközi versenyképességének növekedéséhez” – jegyezte meg.

További sok sikert kívánunk a Jankovits Engineering Kft.-nek és legalább ilyen eredményes 25 évet a továbbiakban.

Czakó Miklós, NEW technology magazin