Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

CES 2022: új AI-vezérelt drónt mutatott be a Skydio

Az amerikai gyártó egy korábban kiadott modell, a zászlóshajóvá előlépett Skydio 2+ új verzióját jelentette be a kiállításon. A frissített kvadrokopter leginkább mesterséges intelligenciával vezérelt repülésirányítási szoftvere miatt különleges – mutat rá a Wired. 

A cég KeyFrame névre hallgató AI-megoldása ismerősnek tűnhet, hiszen eléggé hasonlít a DJI legutóbbi termékeiben alkalmazott rendszerre, igaz, annál azért tágabb irányítási lehetőségeket ad a pilóta kezébe. A drón leginkább tűpontos és gördülékeny videók autonóm forgatásában a legjobb, még nagyon komplex repülési útvonalak esetén is.

Tesztek egyelőre nincsenek, hiszen a Skydio csak most dobta piacra a frissített verziót, de a készülék különböző csomagokban máris hozzáférhető. A meggyőző specifikációk (30-120 fps, akár 3840×2160-as felbontás, 60 km/h, 4,5 km-es repülési magasság stb.) mellé kezdő, sport, mozi és pro felszerelés járhat, hasznos kiegészítőkkel. Ezért cserébe 1099-2169 dollárt (352-695 ezer forintot) kell leszurkolni.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology