Barion Pixel

Elstartolt az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2023 pályázati felhívás

Az idei évben is kiírásra került az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati felhívás, melyre a vállalkozásfejlesztést támogató projekteket, kezdeményezéseket 2023. május 31-ig lehet benyújtani – jelentette be szerdán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A hazai kkv-szektor különböző méretű, eltérő ágazatokban, piaci szegmensekben működő, sokféle élethelyzetet, jövőre irányuló elképzelést, vállalkozói attitűdöt képviselő vállalkozói típust foglal magában. A kormány kkv stratégiájának célja, hogy valamennyi vállalkozás számára biztosítsa a fejlődésükhöz szükséges kereteket és a megteremtse a vállalkozói léthez szükséges feltételeket, ezzel is erősítve a hazai vállalkozói kultúrát, ezáltal növelve a vállalkozói lét és életpálya társadalmi megbecsültségét – közölte a tárca.

E célokkal összhangban a GFM közzétette a 2023. évi „Európai Vállalkozásfejlesztési Díj” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) című felhívását.

- Hirdetés -

Ismertetik: az Európai Bizottság által 2006-ban alapított díj a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat részesíti elismerésben. Célja az olyan kezdeményezések megismertetése az európai nyilvánossággal, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Az elismerésért hat kategóriában indulhatnak a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek és intézmények, olyan – legalább 15 hónapja működő projektjükkel – mely kapcsolódik a vállalkozásfejlesztéshez. Az idei évben a díj egy új kategóriával bővül, amely a vállalkozások számára is nyitott.

- Hirdetés -

A beérkezett pályázatok értékelése két fordulóban történik. A nemzeti szinten legjobbnak ítélt két pályázat továbbjut az európai megmérettetésre, ahol nemzetközi zsűri értékeli az egyes tagállamok által benevezett pályázatokat. Az európai zsűri fődíját az a szervezet nyeri el, amelynek kezdeményezése Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A nagyszabású díjátadó esemény idén Spanyolországban kerül megrendezésre.

A felhívás dokumentációja a kormányzati portálon érhető el, az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázati anyagait a kkv@gfm.gov.hu e-mailcímen várják. A pályázatok benyújtási határideje 2023. május 31. – derül ki a GFM közleményéből.

MTI

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology