Barion Pixel

- Hirdetés -

Folyamatos fejlődés a szerszámiparban – Németországban jártunk a Paul Horn GmbH-nál!

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a HORN Technology Days eseményt, amely átfogó betekintést engedett a vállalat életébe – a szerszámok gyártásától egészen a megmunkálási alkalmazásokig. Legutóbb négy éve fogadták a szakmai érdeklődőket a tübingeni gyárban, ezért számos újdonságot mutattak be. Az eseményen három gyáregység kapuját nyitotta meg a HORN, amelyen 3300 látogató vett részt és 35 partner kiállító.

„Az év elején hosszas betegeskedést követően elhunyt Lothar Horn, a vállalat vezetője” – mondja Markus Horn, a Paul Horn GmbH ügyvezető igazgatója. „A cég menedzsmentjét Matthias Rommellel osztottuk meg, továbbra is ugyanazokat az értékeket valljuk, de új megközelítéseket alkalmazunk. A folytonosság fenntartása a célunk, amelyet alkalmazottaink és ügyfeleink számára biztosítunk.”

- Hirdetés -

Prosperitás globális szinten

„Globális szinten növekedés látható a szerszámértékesítés területén” – foglalja össze az elmúlt évet Markus Horn. „Németországban enyhébb volt a prosperitás a többi ország adataihoz és régiókhoz képest, de ezen a területen is fejlődni tudtunk. A 2018-as és 2019-es éveket rendkívül erősen zártuk, viszont 2022-ben ezeket is túl tudtuk szárnyalni. A folyamatos fejlődést többek között a munkatársainknak köszönhetjük, akiknek a száma nem változott a koronavírus-járvány idején sem, s mára már 1500 szakemberrel dolgozunk együtt, ebből 1000 fővel Németországban.”

- Hirdetés -

A HORN fejlesztéseinek köszönhetően szélesebb körben használhatók fel termékeik különböző iparágakban. Az új folyamatoknak köszönhetően képesek az egészségügyi szektort kiszolgálni, de az e-mobilitás területén is kiemelkedő megoldásokat biztosítanak. Emellett egyre több terméket használnak az ékszeriparban. A HORN csoport jelentős összegeket fordít új technológiák, szerszámgeometriák és bevonatok fejlesztésére, ami nagyban hozzájárul a minőségi termelékenység növeléséhez, valamint a vállalat partnereinek elégedettségéhez.

Fejlesztésekkel az élen

„A komplex 3D szimulációs szoftvereinknek köszönhetően azokat az elképzeléseket is meg tudjuk valósítani, amelyek sokszor a konvencionálistól eltérőek. A látogatás során az érdeklődő szakemberek olyan munkadarabokat és szerszámokat láthatnak, amelyek a megfelelő megoldással tudtak csak létrejönni. Ezek azért kiemelten fontosak, mert az ügyfeleink egyedi igényeit hivatottak kielégíteni” – hangsúlyozza a HORN erősségét Markus Horn.

„A szerszámgyártók egyre inkább a szabványos megoldásokra fókuszálnak” – folytatja Matthias Rommel, a HORN ügyvezető társigazgatója. „Ez egy gazdaságos megoldás, mivel a speciális szerszámok fejlesztésére költött kutatás rendkívül magas összeg lehet. Vállalatunk olyan integrált folyamatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az egyedi szerszámok gyártását, s emellett gyors szállítást biztosítanak. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan kivitelezzük, kifejlesztettük a Greenline rendszert. Ennek értelmében az összes megrendelést ötven szerszámig – bevonatolással együtt – öt munkanapon belül kézbesítjük.”

A megnövekedett igények kielégítése érdekében új telephelyeket adott át a HORN. Az Egyesült Államokban például a közelmúltban nyitotta meg új üzemét. De Thaiföldön szintén elkezdték a munkát, ahonnan a környező országokban jelentkező keresletre kínálnak kiváló termékeket.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology