Barion Pixel

Fontos globális elismerést kaptak az LG HVAC-megoldásai

A dél-koreai vállalat 67 terméke felelt meg a világszerte elismert AHRI iparági szövetség teljesítmény-követelményeinek

Az LG Electronics (LG) immár a hatodik egymást követő évben nyerte el az amerikai Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) teljesítménydíját, a Performance Awardot. A nem egykönnyen megszerezhető elismerés az LG HVAC- (fűtési, szellőzési és légkondicionálási) megoldásainak folyamatosan magas minőségét tanúsítja, hiszen a díj megszerzésének feltétele, hogy minden, az AHRI által tesztelésre kiválasztott modell három egymást követő évben sikerrel teljesítse az összes értékelést.

Az 1953-ban alapított, immár több mint 350 tagvállalattal rendelkező AHRI egy olyan, világszerte elismert kereskedelmi szövetség, amely a HVAC-, a hűtési és vízmelegítési megoldások gyártóit képviseli.

A legmagasabb színvonalú vizsgálatok érdekében az AHRI Performance Award értékelések többségét a világ egyik legmegbízhatóbb harmadik félként működő szabványosítási, tanúsítási és tesztelési szervezete, az Intertek végzi. Az Intertek átfogó tesztsorozatot hajt végre a kiválasztott termékeken annak megállapítására, hogy a tényleges teljesítmény megfelel-e a gyártó által megadott specifikációknak.

Az LG mind a 67, tesztelésre átadott, hét termékkategóriát – köztük a most első alkalommal szerepeltetett energia-visszanyerő szellőztetőket (ERV) is – képviselő HVAC-megoldása átment az AHRI szigorú értékelésén, immár a harmadik egymást követő évben (2020-2022). Az ERV mellett az értékelt modellek a következő HVAC-kategóriákba tartoznak: változtatható hűtőközeg-áramlás (VRF), egységes kis hőszivattyú (USHP), vízhűtéses hűtők (WCLL), léghűtéses hűtők (ACCL), fan coil (RFC) szoba-légkondicionálók és csomagolt végponti hőszivattyúk (PTHP).

- Hirdetés -

AHRI Performance Award értékelési folyamatába benevezett egyik LG készülék, az LG Multi V nagy kapacitású kültéri egységének erőteljes és energiatakarékos teljesítményét a vállalat saját fejlesztésű Ultimate Inverter kompresszora garantálja. Az LG zászlóshajó VRF rendszere világszerte népszerű az ügyfelek körében, különösen az északi félteke azon országaiban, ahol a telek különösen hidegek lehetnek, hiszen akár mínusz 30 Celsius-fokos külső hőmérséklet mellett is képes megbízható fűtést biztosítani.

A teszteken szintén részt vett a léghűtéses Inverter Scroll Chiller készülék, amely az LG fejlett inverter technológiáját alkalmazza a magas szintű működési hatékonyság elérése érdekében. A lenyűgöző teljesítmény mellett a készülék kompakt kialakítást kapott, így kevesebb helyet foglal el, mint kategóriájának más modelljei, így az ügyfelek számára nagyobb telepítési rugalmasságot nyújt.

Forrás: LG Electronics

Az AHRI díját most első alkalommal elnyerő LG ERV megoldás az elhasznált beltéri levegőt kívülről beszívott tiszta, szűrt levegővel helyettesíti, ráadásul olyan hőcserélővel látták el, amely jelentősen csökkenti a meleg levegő elszívásából adódó energiaveszteséget, illetve segít a fűtési és hűtési költségek csökkentésében is. Ez a megoldás egy rendszerklímaberendezéssel összekapcsolva egyszerre menedzseli az energiafogyasztást és a beltéri levegő minőségét az optimális kényelem és a hatékony működés érdekében.

Az LG immár hatodik egymást követő évben kapta meg az AHRI elismerését – ez egy olyan jelentős eredmény, amely tükrözi az LG HVAC-megoldásainak minőségét, teljesítményét és megbízhatóságát — mondta James Lee, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company légtechnikai megoldások üzletágának vezetője. Tovább erősítjük pozícióinkat a globális HVAC-piacon annak révén, hogy rendkívül hatékony és energiatakarékos megoldásokat kínálunk kereskedelmi és lakossági felhasználásra.

LG Electronics

Érdemes elolvasni
NEW technology