Barion Pixel

Funkcionális biztonság EtherCAT-en keresztül az Ixxat Safe T100/FSoE-vel

A HMS Networks bemutatta az Ixxat SafeT100 modul új verzióját, ami lehetővé teszi a felhasználók számára az FSoE (EtherCAT-en keresztüli munkabiztonság) szerinti biztonságos I/O-k kiépítését. A korábban PROFIsafe és CIP Safety számára elérhető új verzió támogatja az ETG 5100 V1.2.0 szerinti EtherCAT-en keresztüli munkabiztonságot.

Az Ixxat® Safe T100 egy minden az egyben biztonsági megoldás, ami lehetővé teszi az eszköz- és gépgyártók számára, hogy konfigurálható, biztonságos be- és kimeneteket hozzanak létre SIL 3 és PLe Cat.4 alkalmazásokban. A Safe T100 modult úgy alakították ki, hogy kéz a kézben működjön a szintén HMS Networks Anybus® CompactCom-mal. Míg az Anybus CompactCom a szabványos, nem biztonságos kommunikációt kezeli az EtherCAT hálózattal, a Safe T100 a biztonságos kommunikációt végzi, ebben az esetben az FSoE-n keresztül.

Az Ixxat Safe T100 biztonságos protokollja és az alkalmazási réteg teljes körű megvalósítása révén az eszköz- és gépgyártók gyors lehetőséget kapnak arra, hogy funkcionális biztonsági képességekkel bővítsék berendezéseiket. Az Ixxat Safe T100 tipikus alkalmazási területe az automatizálási berendezések, például hajtások, robotok vagy folyamatvezérlők biztonságos vészleállító funkciója.

- Hirdetés -

Előtanúsított és megfelelőségi teszten átesett megoldás

Az Ixxat Safe T100 megoldás megkapta a TÜV Rheinland előzetes tanúsítványát, az ETG 5100 V1.2.0 FSoE szabványnak való megfelelőségét pedig az ETG tesztlabor igazolta. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a biztonságos eszközök és rendszerek kiépítése során jelentősen csökkentsék a fejlesztési időt, költséget és kockázatot.

Mivel az Ixxat T100 együttműködik az Anybus CompactCom-mal, a végfelhasználó egy olyan eszköz vagy gép előnyeit élvezheti, amely egyetlen kommunikációs interfészen keresztül biztosít biztonságos és nem biztonságos funkciókat is. Ez jelentősen leegyszerűsíti a teljes ipari automatizálási rendszer konfigurációját és projekttervezését.

A legfontosabb műszaki jellemzők

Az Ixxat Safe T100 modul három, a külső vezetékezési hibákat észlelni képes kétcsatornás bemenettel, valamint egy kétcsatornás kimenettel rendelkezik. A bemenetek és kimenetek 24 V-os jelekkel működnek. Az Anybus CompactCom modulban az EtherCAT rétegbeli FSoE-hez szükséges összes szolgáltatási és folyamatadat-interfész elérhető, mint például a hálózat és az állapotjelző LED vezérlése, vagy a biztonságos konfigurációs adatok továbbítása.

További biztonsági funkcióként az Anybus CompactCom modul és az Ixxat Safe T100/FSoE közötti interfészt galvanikusan leválasztották. További belső biztonsági funkciók közé tartozik az integrált hőmérséklet-felügyelet és a biztonságos állapotra történő leállítás, valamint szemcsés csatorna esetén a hibajelzés és -kezelés.

Skálázható koncepció az FSoE, a PROFIsafe és a CIP Safety számára

A nem biztonságos Anybus CompactCom és a biztonságos Ixxat Safe T100 modulok közti belső kommunikáció a „fekete csatorna” elv szerint történik. A biztonságos és nem biztonságos kommunikációs rétegek tiszta szétválasztásának köszönhetően az ügyfelek egyetlen hardverkonstrukcióval támogathatják mindhárom – FSoE, PROFIsafe és CIP Safety – fő biztonsági protokollt, ami tovább növeli a megoldás skálázhatóságát és a hatékonyságát.

Testreszabott telepítés, vagy OEM-megoldások

Az átfogó telepítési irányelveknek és a felhasználói dokumentációnak köszönhetően a Safe T100 modult maguk az eszköz- és gépgyártók is üzembe helyezhetik. A HMS azonban implementációs szolgáltatásokkal, valamint portolási és hitelesítési szolgáltatásokkal is támogatja az ügyfeleket.

A speciális követelmények, például az alaktényező, a csatlakozók vagy az I/O-k száma tekintetében a HMS az Ixxat Safe T100 ügyfélspecifikus változatait is képes kifejleszteni.

Az Ixxat Safe többet nyújt….

Olyan alkalmazások számára, ahol a Safe T100 integrálása nem lehetséges – pl. a biztonsági útadókon belüli korlátozott hely miatt, vagy ha a már meglévő biztonsági hardver korlátozza a tervezési rugalmasságot –, a HMS protokoll- vermeket is kínál a Functional Safety over EtherCAT (FSoE), a CIP Safety over EtherNet/IP és a CIP Safety over Sercos funkciókhoz, amelyek mindegyike előzetes TÜV-tanúsítványt kapott.

NEW technology