Barion Pixel

- Hirdetés -

Hogyan cseréljünk festékkazettát a nyomtatóban?

A régi töltet már kifogyott így nem marad más hátra, mint hogy újra cseréljük. A tintakazetták cseréjénél be kell tartani néhány tanácsot. Ugyanilyen alapossággal kell eljárni a toner cseréjénél is.

A kazetta cseréjével ne várjon az utolsó pillanatig, vegye figyelembe már a nyomtató első figyelmeztetéseit is arról, hogy a tinta hamarosan kifogy a nyomtatóból. Ezzel elkerülheti a későbbi kellemetlenségeket és a tintapatront könnyen és minden gond nélkül kicserélheti.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Nem kell, hogy eredeti legyen

A megfelelő tintapatron kiválasztásánál gyakran az ár az elsődleges szempont. Az eredeti tintapatronokat kompatibilis verziókkal helyettesítjük. Az olcsóbb verziók esetében inkább csak olyan gyártók termékeit használjuk, amelyek termékeinek a minőségéről már meggyőződtünk. Csak így lehetünk biztosak a minőségben. Eltérő eljárás esetén kockáztatjuk a nyomtató sérülését és élettartamának jelentős mértékű csökkenését. A kétes eredetű patronokban nem garantált a tinta összetétele és használatukkal nő a nyomtatófej sérülésének a veszélye.

Mit kell tennünk a tinta utántöltésénél

A töltést a nyomtató bekapcsolt állapotában végezzük és pontról pontra be kell tartani a gyártó utasításait. Téli időszakban a festéknek át kell vennie a helyiség hőmérsékletét. Ezzel megelőzhetjük a tartály illetve az egész nyomtató esetleges sérülését. A nyomtató kazetta használatánál javasoljuk, hogy a kicsomagolást közvetlenül a betöltés előtt végezze el. Ezzel elejét vehetjük a beszennyeződésnek. Az eredeti és azzal kompatibilis verziókat könnyen kikeresheti, ehhez elegendő, ha tudja a pontos jelölést vagy a nyomtató gyártójának a nevét és típusát. Függetlenül attól, hogy a HP 304 patron keresi, vagy más nyomtatóba való tintapatront, biztosan megtalálja a megfelelőt.

Mi a teendő, ha a tintát be kell tölteni a nyomtatóba?

Cserélhető patronok helyett nagyméretű tintatartályok vannak a nyomtatójában? A megfelelő színt töltse bele a hozzátartozó tartályba. Ha a nyomtató modellje lehetővé teszi, hogy a tintát beletöltse a patronba, a műveletet végezze el a töltő szett segítségével.

Miben különbözik a toner festék?

A lézeres nyomtatókra jellemző, hogy a festék por formában szerepel. Ha csupán ritkán tölti fel a festéket, az még hosszabb idő eltelte után sem szárad ki. A csere csak néhány percet vesz igénybe, de rendkívül fontos, hogy betartsa a gyártó erre vonatkozó utasításait. Amennyiben az útmutató szerint járt el a nyomtató a próbanyomtatás után visszaigazolja a festékkazetta = toner helyes cseréjét.

Attól függetlenül, hogy lézeres nyomtatót használ, vagy a vásárlásnál a tintasugaras nyomtatót részesítette előnyben, a piacon rendkívül sok kazetta van kínálatban. Találja meg a megfelelőt.

A kép forrása:
pticelov / Shutterstock.com

tonerpartners.hu

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!