Barion Pixel

Húsz robotikai vállalat mutatkozik be a Dallas Cowboys stadionjában

Több mint 20 robotikára- és automatizációra szakosodott vállalat tart bemutatókat a Waves of Innovation (Az innováció hullámai) elnevezésű nagyszabású, ingyenesen látogatható expn az AT&T stadionban, a Dallas Cowboys futballcsapat otthonában, Arlingtonban november 15-én – írta a roboticsandautomationnews.com.

Annak ellenére, hogy a dallasi metropoliszban a mögöttünk álló szűk egy esztendőben több mint 10 ezer új munkahely vált elérhetővé, a régióban még mindig több a betöltetlen álláshely, mint a rájuk jelentkezők száma.

„A térségünkben történelmi mélyponton lévő foglalkoztatási rátának olyan negatív vetülete is van, hogy a gyártók gyakran nem tudják feltölteni szakemberekkel a műszakokat” – nyilatkozta Nick Armenta, az Olympus Controls regionális vezetője. A szóban forgó cég olyan mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely többek között a gépi koordináció és mozgásérzékelés robotikai megoldásokkal történő integrációjára specializálódott.

- Hirdetés -

Texasban jelenleg 0,8 munkanélküli jut egy betöltetlen állásra. Ez a mutató kiváltképpen érzékenyen érinti a feldolgozóipart.  Ezért szólította meg az Olympus Controls a gyártási területen érdekelt szakembereket, és tartja meg az AT&T Stadionban rendezvényét. A program azt ígéri, hogy a legújabb automatizálási és robotikai megoldások élő bemutatóit a szakma kiválóságai jegyzik, akik arra is felkészültek, hogy érdemi eszmecserét folytassanak a leendő érdeklődők gyártási nehézségeiről.

Az Armenta több mint 20 különböző automatizációval foglalkozó vállalatot vár, amelyek a robotikai megoldások széles skáláját mutatják be; a fárasztó csiszolási és polírozási feladatokat kezelő együttműködő robotoktól a látásvezérelt robotkarokig, amelyek mélytanulási algoritmusok segítségével vesznek fel tárgyakat, de előtérbe kerül automatizált gépbetöltési, lézeres jelölési és sok más hasonló megoldás.

Scott Paulk, a dallasi Alexandria Industries vezető mérnöke izgatottan várja a Waves of Innovation rendezvényét. „Azzal, hogy megismerjük, mi van odakint, könnyebbé válik az automatizálási technikák fejlesztése” – mondja a vezető, kiemelve, hogy az általa képviselt cég munkaállomásainak közel felét már robotizálták.

„Számunkra sem ismeretlen a szakképzett munkaerő hiánya, az automatizálás azonban segít ellensúlyozni ezt azáltal, hogy lehetővé teszi számunkra az erőforrások átcsoportosítását. A robotok másik előnye, hogy felkeltik a fiatalabb generáció érdeklődését a cégünk iránt, ami ahhoz vezet, hogy a potenciális munkavállalók szívesebben jelentkeznek hozzánk a kevésbé modern konkurenseinkkel szemben.”

Nick Armenta hozzátette, „azzal, hogy a stadionban tartandó expót Dallasba hozzuk, rávilágítunk mind a fejlődő, mind az itt, Texasban már elérhető tehetségekre.”

Vörös István, NEW technology

NEW technology