Barion Pixel

- Hirdetés -

Innovatív megoldásával elnyerte a Hungarotherm díját a Panasonic

Napjaink legfontosabb kihívásaira ad választ a levegőminőség-javító innováció

Forrás: Panasonic

Az értékelés során a legfontosabb szempontok közé tartozott, hogy a technológia vagy termék innovatív, környezettudatos, fenntartható és szerelőbarát legyen, így nyerte el a Hungarotherm nagydíját a Panasonic mennyezeti air-e nanoe™ X generátorával. Az esemény megnyitóján a díjakat Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, országos főépítész és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója adta át.

A levegő minőségének kérdése legalább olyan fontos trend napjainkban, mint a fenntarthatóság

- Hirdetés -

„A fenntarthatóság Európában pillanatnyilag az egyik legnagyobb trend, emellett hasonlóan hangsúlyos az a cél, hogy váljunk energiafüggetlenné, illetve legalább ilyen fontos szempont, hogy próbáljuk a beltéri levegő minőségét javítani” – mutatott rá Kozák Tamás, a Panasonic Marketing Europe GmbH Heating&Ventilation Air-conditioning divíziójának vezetője. „Éppen ezért fontos számunkra a Hungarotherm nagydíj is, ugyanis az elismerést kiérdemlő technológiánk ezekre a kihívásokra ad bizonyos szinten választ” – tette hozzá a Panasonic vezetője.

Kompakt megoldás a levegőminőség javításáért

- Hirdetés -

Az air-e alacsony fogyasztású, önálló, mennyezetre szerelhető nanoe™ X generátor a telepítést követően máris képes a beltéri levegő minőségét javítani. Kis helyet foglal, ráadásul nagyon csendes, a beszerelése pedig könnyedén megoldható így csak az előnyeit élvezhetjük az otthonunkban, illetve az irodánkban, éttermekben, váróhelyiségekben, illetve rendelőkben. Alacsony fogyasztása mellett (óránként 4 Wattot fogyaszt), azért is jelenthet remek megoldást, mert a technológiának köszönhetően a klímaberendezésekkel szemben nem igényel karbantartást vagy rendszeres szervizelést. „A Hungarotherm díj odaítélése során nagyon fontos volt a rendszertechnológiai illeszthetőség, ami a Panasonic termékének esetében teljes mértékben megvalósul. Ez egy nagyon egyszerűen telepíthető eszköz, mindössze elektromos áramra van szüksége, és működésével kiegészíti a többi légtechnikai szolgáltatást” – mondta el Bánhalmi Zoltán, a Panasonic magyarországi kereskedelmi képviselője.

Mint ahogyan a levegő, és az abban található kórokozók is láthatatlanok, az ellene küzdő technológia is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A természetben nagy mennyiségben fordulnak elő hidroxilgyökök (vagy más néven OH-gyökök), amelyek képesek közömbösíteni egyes szennyeződéseket, vírusokat és baktériumokat, így tisztábbá teszik a levegőt és semlegesítik a szagokat. A Panasonic nanoe™ X technológiája képes ezeket az elképesztő előnyöket zárt helyiségekben is előidézni, ezáltal a kemény felületek, a puha bútorzat, illetve maga a beltéri környezet is tisztább és kellemesebb tartózkodási hellyé válik.

Forrás: Panasonic
Lakossági és közületi célra egyaránt ajánlott

A levegő fizikai szennyeződésektől való megtisztítása fontos az otthonokban, azonban ugyanígy az éttermekben, orvosi rendelőkben, középületekben vagy éppen hotelekben is, ami megoldható rendszeres szellőztetéssel. Ehhez tesz hozzá egy plusz fokozott hatást a Panasonic nanoe™ X technológiája. „Mivel az air-e nanoe™ X generátor nem csupán csak lakossági felhasználásra, hanem közületi célra jött létre, ezért a szakembereknek online, vizualizációra képes programokkal segítséget nyújtunk abban, hogy bizonyos helyiségekben milyen mennyiségű eszközt kell elhelyezni annak érdekében, hogy minél hatékonyabban működjön” – hívta fel a figyelmet Bánhalmi Zoltán.

Panasonic

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology