Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Jogász és közgazdász diplomát szerzett egy mesterséges intelligencia

Sok embernél is jobban érvelt a ChatGPT riválisa, Claude, akinek a megépítését többek között az FTX kriptotőzsde bedőlése után őrizetbe vett Sam Bankman-Fried finanszírozta – írja a Business Insider. Az AI az amerikai George Mason Egyetemen „tette le” az államvizsgát – vagyis végeztették el vele ugyanazt a tesztet, amit a végzős hallgatóknak kell. Az Anthropic biztonsági és kutató cég mesterséges intelligenciája Alex Tabarrok közgazdászprofesszor szerint elfogadható eredménnyel teljesítette az elvárásokat.

Claude eredményeiről a Marginal Revolution University blogon osztottak meg részleteket. Mint kiderült, a vizsgáját vakon javították, ami nagyjából annyit jelent, hogy humán diákok dolgozatai közé rejtve, névtelenül értékelték ki a teljesítményét. Tabarrok a látottak alapján úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia komoly vetélytársa lehet az OpenAI által tavaly szabadon engedett ChatGPT-nek is, amitől egyre többen – köztük a Google szakértői is – tartanak, mert a nyelvi modellek optimalizálására épített bot a megtévesztésig emberszerű gondolatokat közvetít: ír, érvel, levelez, sőt, interjút ad, ha kell.

A részben Sam Bankman-Fried által támogatott Anthropic AI-ja többnyire véleményeket fogalmazott meg a vizsga kérdéseire, ami nem a legjobb, hiszen több gazdasági érveléssel magasabb pontszámot lehet elérni. Ettől függetlenül „hiteles, gyakran az embernél is jobb válaszokkal szolgált” – árulta el a professzor.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology