Barion Pixel

Kerülj képbe az autóipar innovációiról

A CES technológiai bemutatót évente rendezik meg Las Vegasban, idén pedig újra látogatható személyesen. Számos vállalat továbbra is az online jelenlétet választotta a COVID-19-re hivatkozva. Az Autonews.com cikkéből összegyűjtöttük a legfrissebb és legérdekesebb autóipari fejlesztéseket.

Autonóm Volvo

A svéd autógyártó bejelentette, hogy Kaliforniában teszik elérhetővé a „felügyelet nélküli autonóm vezetés” technológiájukat. Ezt követően fogják csak más piacokon is bemutatni fejlesztésüket.

- Hirdetés -

Érkeznek a Chevy elektromos autók 2023-ban

A General Motors a jövő évben tervezi piacra dobni a Chevrolet elektromos gépjárművüket (a Chevy Equinox és Blazer villanymeghajtású változatai). Az ára átszámítva 9-től 30 millió forintig fog terjedni. Az autógyártó azt is közölte, hogy a BrightDrop márkát tovább fogja bővíteni – ez az elektromos szállítmányozás terjedését jelenti.

650 kilométeres hatótávú elektromos autó

A Chevy bemutatja a Silverado modelljük elektromos változatát, a Super Cruise-t. Ez a pickup 650 kilométeres hatótávval rendelkezik és akár 4,5 tonna vontatására is képes. A gyártó szerint ez a szuperautó komoly sebességre képes, ráadásul a gyorstöltő segítségével jelentősen csökken az állásidő.

Stellantis járműszoftverek

A Stellantis az Amazon partnereként a járműszoftveres megoldásai előmozdításán dolgozik. Jövőre az elektromos meghajtású Ram ProMaster kisteherautóval fog bővülni a portfóliójuk, amelyből az amerikai cég többet is rendelt.

A Sony leteszi névjegyét az elektromobilitás területén

A Sony Group idén tavaszra tervezi elindítani leányvállalatát, amely megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy az elektromos járművek piacára lépjenek. A vállalat szeretné kihasználni az erősségeit, amelyeket a szórakoztatás és az érzékelők terén már bemutatott. A következő generációs mobilitásban már nagyobb szerepet kíván betölteni.

A Chrysler 2028-ra teljesen elektromos autóvá válik

A Stellantis márka bepillantást engedett a CES-en az elektromos járművek jövőjébe. Bemutatták az Airflow-t, amely egy elektromos crossover koncepció. Ezáltal a 96 éves Chrysler brand a tervek szerint 2028-ra teljesen elektromossá válik.

A BMW bemutatja az iX EV crossover M változatát

A BMW bemutatja az iX elektromos crossoverének erősebb változatát. A 2023-as BMW iX M60 júniusban érkezik az Egyesült Államok márkakereskedéseibe. A BMW szerint a kikiáltási ár 105 100 dollár, ami átszámítva közel 34 millió forint. 

A Hyundai bemutatja a robotok jövőjét

A Hyundai Motor a robotikai szakértelmét kihasználva olyan skálázható mobilitási platformokat fejleszt ki, amelyek egyetlen modullal képesek mozgatni a videóképernyőt az adott helyiségben. Vagy akár több egység segítségével rövid hatótávolságú, személyre szabott közlekedési eszközt hozhatnak létre.

Némethi Botond, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology