Barion Pixel

Kínai 3D nyomtatott alkatrészeket épít óráiba az Apple

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője a napokban tudatta a világgal, milyen stádiumban tart az additív gyártási (AM) technológia integrálása a techóriás részéről. A Series 10-es formavilágának frissítéseiről, azaz a nagyobb kijelzőről és vékonyabb formáról szóló blogposztban az elemző rámutat, hogy az idei év második felétől 3D nyomtatott alkatrészek is kerülnek az Apple Watch termékeibe – írja a 3DPRINT.com.

Az emlegetett elemek előállításáért a kínai Bright Laser Technologies (BLT) felel majd, amely részt vett a cég 2023-as nyomtatott alkatrész tesztelésében, és az elkészült termékek beépítésével érzékelhetően javult az óragyártás hatékonysága. A friss posztban azonban az elemző már úgy hivatkozik a vállalatra, mint az alkatrészek a gyártójára, rámutatva, hogy a cég saját alapanyaggal dolgozik, és Kína legnagyobb szervizirodáját működteti.

Érdekes megjegyezni, hogy 2023-ban úgy tűnt, az Apple Watch esetében a 3D nyomtatási technológiát hídgyártási eljárásként hasznosítják, mostanra azonban hivatalossá vált, hogy tömeggyártásban alkalmazzák azt.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ming-Chi Kuo szerint azzal, hogy a 3D nyomtatott Apple Watch alkatrészek 2024 második felében lépnek be a tömeggyártásba, prognosztizálható, hogy „a BLT által gyártott, 3D nyomtatott alkatrészek szállítása várhatóan tovább növekszik majd az elkövetkező években, és további gyártási területeken is hasznosnak bizonyulhat”.

Ez az együttműködés jól példázza az amerikai és a kínai beszállítói láncok közötti kapcsolat összetettségét – zárul a 3DPRINT írása, hozzátéve, hogy „a két ország gazdaságilag teljesen összefonódott. Amint azt az Apple-lel kapcsolatos hírek is mutatják, a szórakoztatóelektronika olyan terület, amelyre a BLT-hez hasonló vállalatok jelentős erőforrásokat fordíthatnak”.

- Hirdetés -

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology