Kezdőlap Autóipari hírek Már autókat is gyárt a Sony?

Már autókat is gyárt a Sony?

Január 7-én Las Vegasban, a CES 2020 rendezvényen a Sony bemutatta saját fejlesztésű autóját. Jelenleg nagyon kevés információt tudunk az új járműről, amely a Vision-S nevet viseli.

Értesülések szerint a Sony fejlesztése több vezető ipari szereplő közreműködésével készült, például a Bosch, a Continental, a Genetex és az Nvidia is részt vállalt az innovációban.

A bejelentés meglepetésként hatott, mivel a Sony portfóliájától eltérőnek látszik az autógyártás, de stratégiai szempontból mégsem számít ellentmondásnak. A világ egyik legnagyobb médiakonglomerátuma számos technológiai fejlesztést vitt véghez a közelmúltban. Például a Sony kamera szenzora megtalálható a világ egyik vezető csúcstechnológiás okostelefonjában, a nemrégiben bemutatott iPhone Pro-ban. Mindemellett a vállalat már korábban elkészítette saját készülékét, amelyet hasonló érzékelőkkel látott el.

Hirdetés

Kétségkívül a bemutató legfőbb látványossága az elegánsan begördülő szedán volt. Bár nem valószínű, hogy a Sony autógyártásba kezd a közeljövőben, de a bemutatott mintadarab erős marketingfogás lehet, ugyanis a tartozékok eladását serkentheti. Minden bizonnyal a mobilitás evolúciójának egy újabb eredményét láthattuk a színpadon.

A multinacionális vállalat látványos produkciója keretében bemutatta még megújult TV-készülék sorozatát, a PlayStation 5 új logóját és a 360 Reality Audio nevű új eszközét is.

Némethi Botond, NEW technology

Hirdetés