Barion Pixel

Mazak az eddigi legnagyobb standdal és 9 új géppel várta az EMO kiállítást

- Hirdetés -

A százéves évforduló évében a Yamazaki Mazak az EMO 2019 kiállításon az eddigi legnagyobb kiállítóterületen, a legnagyobb számú gépet és automatizálási megoldást mutatta be.  

Magazinunk megjelenésével egyidőben megrendezésre kerülő EMO 2019 keretében hét Mazak szerszámgép itt kerül bemutatásra először a világon, két további Mazak szerszámgép európai debütálása mellett.  Megtekinthető lesz még az új INTEGREX többfunkciós megmunkáló központ, 5-tengelyes megmunkáló, illetve hibrid szerszámgépek és esztergálóközpontok.

Az EMO 2019 kiállításon ‘DISCOVER MORE WITH MAZAK’ tematikával megjelenő Mazak összesen 27 különböző gépet mutatott be, kettővel többet, mint az EMO 2017 kiállításon és emellett 16 integrált automatizálási megoldást is megismerhettek a látogatók.

- Hirdetés -

Az európai csoport ügyvezetője, Richard Smith szerint: “Idei EMO kiállításunk tematikája ‘Discover more with Mazak’ tükrözi elkötelezettségünket a maximális termelékenység elérésére és ezzel egy időben felhívással ösztönzi a gépek kezelőit, hogy fedezzék fel a gépek irányításában rejlő igazi lehetőségeket.  Korábban sohasem köteleztük el magunkat arra, hogy ilyen sok gépet és különböző automatizálási megoldást mutassunk be az EMO-n.”

Megjegyezte továbbá: “Ez igazából az új felfedezések kora a felhasználók számára, akiknek kreatívan kell gondolkodniuk, nyitottnak kell lenniük az új technológiákra és munkamódszerekre. A Mazakkal – mint technológiai partnerrel – , a gép felhasználók új piacok felé tudnak nyitni, biztosítva ezzel versenyképes piaci helyzetüket és ezáltal jobb, gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínálnak.”

A 3000 négyzetméteres Mazak stand 7 elkülönített zónára volt osztva:

  • INTEGREX többfunkciós megmunkálóközpontok,
  • Hibrid Többfunkciós megmunkálás,
  • 5-tengelyes megmunkálás,
  • Lézeres megmunkálás,
  • Függőleges megmunkálók,
  • Esztergálás
  • és horizontális megmunkálás

Mind a 27 gép megmunkálási folyamata élőben volt megtekinthető a kiállítás alatt. Mindemellett, a Mazak stand bemutatta Ipar 4.0 megoldásait, úgy mint a Mazak iSMART factory és a SMOOTH Technológiát.

Az integrált automatizáláson volt a fő fókusz a Mazaknál az EMO 2019 kiállításon, számos különböző megoldás volt látható, mint PALLETECH és Multi-Pallet Pool (MPP), felsőpályás töltő robot (gantry robot) és automata munkadarab cserélő (AWC). Továbbá, a Mazak gépek integráltak voltak számos automatizálási beszállító megoldásával, mint gépkiszolgálókkal és rúdadagolókkal.

Smith Úr szerint mindez fennállásuk 100. évfordulójával tökéletes összhangban van, és az eddigi legnagyszerűbb megjelenéssel járulnak hozzá az EMO kiállításhoz.

„Hosszú utat tettünk meg 100 év alatt, de elhivatottságunk a tökéletesítésre és új technológiák fejlesztésére tisztán megmutatkozik a legfejlettebb gépeink listájában, amit be is mutattunk a kiállításon. Európa minden szegletéből szeretettel vártam és várom a jövőben is a kiállítási standunkra a szerszámgép ipar felhasználó közönségét.”

www.mazak.eu

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!