Barion Pixel

Még hatékonyabb mérésekre képes digitális nyomásérzékelő került piacra

A Sensata Technologies bejelentette, hogy már elérhető a 129CP sorozatú digitális víznyomás-szenzora, amit úgy terveztek, hogy vízműveket vértezzen fel fokozottan intelligens nyomásfigyelési képességekkel és elősegítse a veszteség csökkentését. Az alacsony energiafogyasztású, zord körülményeknek is ellenálló, robusztus felépítésű nyomásérzékelő kialakítása javítja a vízmérés hatékonyságát és megbízhatóságát azáltal, hogy a precíziós nyomásfigyelést digitális kommunikációval kombinálja, így a vízmérők lehetővé teszik a vízfelhasználás részletesebb megismerését.

A vízművek a víz szivattyúzásától a kereskedelmi és lakóépületekbe történő továbbításig nagyon kiterjedt infrastruktúrát kezelnek, amelynek jelentős részén jelentkezhetnek hálózaton belüli szivárgások, pontatlan mérések, jogosulatlan fogyasztók vagy egyéb problémák, és mindezek miatt akár nagyon jelentős vízveszteség keletkezik. Ez, főleg napjainkban, amikor a klímaváltozás komolyan károsítja a vízkészleteket, olyannyira komoly problémává vált, hogy a Nemzetközi Vízügyi Szövetség adatai szerint a világszerte kitermelt víznek akár a 30 százaléka kárba vész a vízművek rendszerein.

A kompakt érzékelő 0-232 psi közötti nyomástartományt figyel, és olyan robusztus konstrukcióval készült, ami a nagy nedvességtartalmú, nagy rázkódással járó, kihívásokkal teli környezetben is 10-15 évig működőképes marad. Úgy tervezték, hogy közvetlenül integrálható legyen a mérő nyomtatott áramköri lapjába, és digitális I2C kimenetet szolgáltasson. A Sensata megoldása mindezen felül energiaigénye rendkívül alacsony, így az akkumulátor élettartamát is sikerült a lehető legjobban optimalizálni. A szenzor nyomáskimeneteit figyelő közművek az adatok segítségével gyorsan azonosíthatják a hálózat szivárgásait és más anomáliáit, majd minimalizálhatják a veszteségeket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A Sensata új digitális víznyomás-érzékelője egy robusztus, megbízható opció: biztosítja a mérőn belüli nyomásérzékelést, amelyre ügyfeleinknek szüksége van az intelligens, csatlakoztatott vízmérők következő generációjához” – állapította meg Alice Martins ipari megoldásokért felelős alelnök. „Ez az átállás segít a közműszolgáltatóknak abban, hogy jobban kezeljék kritikus infrastruktúrájukat és világszerte kezeljék a vízügyi egyenlőtlenségeket.”

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology