Barion Pixel

Még hatékonyabbá vált az ElektroMont Kft.

A 2005-ben alapított cég, mára a hazai elektronikai bérgyártó piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A professzionális szolgáltatást nyújtó ElektroMont Kft. a vevők igényeit szem előtt tartva, a fenntarthatóság jegyében működik. A gyártósor modernizálása, a dolgozók képzése segíti a folyamatos fejlődést és egyben garantálja a magas minőségű szolgáltatást. A hazai és nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező vállalat igyekszik minden felmerülő piaci igényt kiszolgálni. A cég szolgáltatásai közé tartozik az SMD és THD alkatrészek beültetése, a kábelkonfekcionálás és az egyedi kábelszerelés, a röntgenes vizsgálat, a mechanikai összeszerelés, a tesztelés és programozás, a gyárthatósági szaktanácsadás. A megrendelők igénye szerint az alkatrészek beszerzését is vállalják ezzel téve komplexé a tevékenységüket.

Az elnyert nagyösszegű uniós támogatás segítségével a most végrehajtott beruházással az ElektroMont Kft. gyártási kapacitása és hatékonysága tovább nő. A fejlesztés keretében kilenc különböző típusú gépet üzemelnek be. Ezen kívül az ipari park infrastruktúrájának korszerűsítése keretében új közlekedési út is épül, ami a cég megközelíthetőségét javítva a szállítmányozást segíti. A nagyléptékű technológiai és infrastrukturális fejlesztésen kívül a dolgozók a támogatásnak köszönhetően részt vettek egy, a szakmai fejlődésüket elősegítő képzésen.

A fejlesztési program keretében egy Ipar 4.0 típusú mintaüzem hozható létre. Három gyártósor teljes automatizálása érdekében Panasonic printerek (SPG-2) és AM100 beültetőgépek kerültek beszerzésre. Az AM100 beültetőgép sebessége, ültetési pontossága és megbízhatósága kimagasló. A készülékben alkalmazott feederek egyaránt segítik a gyors munkaváltást és az alkatrészszóródás minimalizálását, így biztosítva a gyártási folyamat gazdaságosságát és egyben hozzájárul a kapacitás növeléséhez is. Fentiek alapján összességében évi 20% kapacitásnövekedés érhető el.

- Hirdetés -

Az ellenőrzési és anyagkezelési eljárás modernizálása érdekében több képalkotó ellenőrző eszköz (AOI), és röntgenes alkatrészszámláló berendezés került üzembe helyezésre. A készülékek cseréje javítja az ellenőrzés színvonalát és megbízhatóságát.

Forrás: ElektroMont Kft.

A támogatásnak köszönhetően rendkívüli gyártókapacitás jött létre, mely a cég profiljába illeszkedő termeléshez a ma elérhető legkorszerűbb technológiát biztosítja. Ugyan a korábbi négy gépsor helyett három működik, mégis összességében nőtt a kapacitás, hiszen az átszervezésnek köszönhetően az egész munkafolyamat hatékonyabbá, átláthatóbbá vált. A három gyakorlatilag egyformának tekinthető gyártósor használata a gyártásszervezést nagymértékben rugalmassá teszi és csökkenti a kieső időket, mivel egy-egy SM ültetési feladat bármelyik, legközelebb felszabaduló gépsoron gyártható lesz. Ezen kívül további előny, hogy az alkalmazott munkatársak mindegyike ismeri, és továbbképzés nélkül kezelheti mindhárom gépsort.

A technológiai eszközök korszerűsítése lehetővé tette a terület jobb, a termelés folyamatát követő üzem kialakítást ezzel biztosítva a megbízhatóságot és növelve a gyártás minnőségét.

A projekt 2021. 09.01. és 2022.11.30. között valósul meg.

A korábban is használt technológiákat természetesen továbbra is alkalmazzák, így a furatszerelt alkatrészeket hullámforrasztással vagy gépi szelektív forrasztással forrasztják. Igaz sok esetben a sorozatnagyságok- illetve az áramköri kialakítások miatt csak a hagyományos kézi, forrasztópákás eljárás jöhet szóba.

Forrás: ElektroMont Kft.

Igény esetén továbbra is lehetőség van az áramkörök levédésére (conformal coating) mind kézi, mind automata gépsoron törtnő folyamattal.

Minden érdeklődőt szívesen látnak üzemlátogatásra, ahol a valóságban is be tudják mutatni működésüket, személyesen meg lehet győződni a lehetőségekről és cég által nyújtott szolgálatatásokról, ezzel segítve elő a további együttműködést.

ElektroMont Kft.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology