Barion Pixel

- Hirdetés -

Megérkezett az első 5G-kompatibilis, Intel processzoros üzleti PC Európába

Az 5G nem csupán egy ráncfelvarrás, egy egyszerű frissítés a vezeték nélküli hálózatok technológiájában, hanem az átalakulás felé vezető út. Minden út az első lépésekkel kezdődik, és a Dell Technologies most egy újabb ilyen lépést tett meg afelé, hogy egyre több emberhez és helyre eljuthasson az 5G technológia.

Mostantól Európában is elérhető a májusban bemutatott Latitude 9510-es modell, az első 5G-kompatibilis, Intel vPro processzorral rendelkező üzleti PC a piacon.1 A vállalatok így mostantól kifejezetten üzleti használatra tervezett, 5G-s modellt is választhatnak, amely ultragyors 5G-s sebességet és megbízható kapcsolatot biztosít a vezetőknek és a folyamatosan utazó szakembereknek. Az eszköz együttműködik a legtöbb vezető európai szolgáltató hálózatával és lehetővé teszi, hogy a Dell magasabb szintre emelje például az Orange szolgáltatóval közös innovációs projektet, miközben hamarosan további szolgáltatói partnerkapcsolatok bejelentése is várható világszerte.

- Hirdetés -

„Elsődleges célunk egy olyan zökkenőmentes felhasználói élmény biztosítása volt, amely vállalati ügyfeleink szolgálatába állítja az 5G erejét. Most, hogy elérhető a Dell 5G-kompatibilis laptopja, felkészültünk, hogy továbbfejlesszük a folyamatos kapcsolatot nyújtó és biztonságos megoldásokat a globális vállalatok és az intelligens megoldásokat kedvelő felhasználók számára” – mondta Bart Van Kildonck, az Orange Business Services hálózatba köthető termékekért és intelligens mobilitási szolgáltatásokért felelős vezetője.

- Hirdetés -

Jelenleg az 5G korai szakaszában vagyunk, ez a bejelentés mégis fontos mérföldkőnek számít, mert az ultragyors hálózatokban benne van a potenciál, hogy idővel átalakítsák az iparágakat, a cégek működését és az emberek szokásait is.

A szervezetek a jövőre készülnek

- Hirdetés -

Amikor év elején hirtelen megugrott az igény az otthoni munkavégzésre, a cégeknek és informatikai részlegeiknek egyik napról a másikra kellett átalakítaniuk alkalmazottaik munkavégzésének helyét és módját. Miközben a világ úgy formálódik át, hogy egyre többen tudnak bárhonnan dolgozni, az informatikai részlegek is igyekeznek felkészülni a megváltozó igényekre. A rendszergazdák szeretnék biztosan tudni, hogy a most üzembe helyezett eszközök 3–5 év múlva is tudják-e támogatni az alkalmazottakat.

Egy Delles belső ügyfélkutatás alapján a rendszergazdák elsősorban a zökkenőmentes csatlakoztathatósági és együttműködési élményt szeretnék elérhetővé tenni. Itt az 5G gyors, biztonságos és megbízható kapcsolata létfontosságú szerepet játszhat, bárhonnan is dolgozzanak a kollégák. A megkérdezett informatikai döntéshozók mindössze négy százaléka mondta, hogy 2021-ben nem lesz szükségük 5G-képességekre a cég prémium kategóriás laptopjain.2 5G nélkül nehéz lesz felkészülni a jövőre.

Az innováció innovációt szül

Ha megpróbáljuk elképzelni az 5G a társadalomra kifejtett jótékony hatásait, a lehetőségek tárháza végtelennek tűnik, amely már önmagában is rengeteg innovációs folyamatot indított útjára. A Latitude 9510 tervezésekor a vállalat a legjobb élményt szerette volna biztosítani az üzleti felhasználók számára: a mesterséges intelligencia (MI) növeli a hatékonyságot, a megmunkált alumínium alapanyagok biztosítják az ultraprémium külsőt és kialakítást, az 5G pedig elérhetővé teszi a legjobb csatlakozási lehetőségeket.

Az 5G-jelek átjuttatása egy fémeszközön azonban komoly kihívást jelentett, a vékony és könnyű rendszerek pedig korlátozott lehetőségeket biztosítanak az antenna elhelyezéséhez az alaplapban. Főleg, ha teljesen fémből készült házról van szó és a teljesítmény szempontjából létfontosságú, hogy az antenna elkülönüljön az alaplap belső elektronikájától. A Dell számos versenytársa magnéziummal vonja be az eszközöket, hogy elrejtse az antenna területét, vagy egyszerűen megnövelik a kijelző szegélyét, így az antennákat a képernyő körül helyezhetik el. A Dell Technologies mérnökei azonban a hagyományos megoldásoktól egy kicsit eltávolodva kidolgoztak egy olyan kifinomult dizájnt, amelyben az 5G-antennákat beépítették a rendszer alapján található hangszórókba. A hangszóró körül található, egybeöntött műanyag perem esztétikus dizájnelemnek tűnhet, de tulajdonképpen a lehetőséget biztosítja, hogy antennákat helyezzünk el a hangszóró területén, így egy kisebb méretben is elérhető a kiváló kapcsolat.

Az 5G többről szól, mint a kezében tartott eszköz

A Dell Technologies 5G-tesztjei azt mutatták, hogy a Dell Latitude 9510 akár 300 százalékkal nagyobb letöltési sebességet biztosít a 4G-vel szemben.3 Az 5G azonban nem csak a sebességről szól. Az a megbízhatóság és biztonság, amelyet a Wi-Fi-s elérési pontokhoz képest biztosít a mobil életmódot folytató vezetők és szakemberek számára, óriási lendületet ad a távoli munkavégzésnek. Az 5G növelni fogja a mobil sávszélesség kapacitását és teljesítményét, valós idejű peremhálózati számítási kapacitást tesz elérhetővé, és speciális csatlakoztathatósági lehetőségeket biztosít a végponti eszközöknek.

Az 5G-s hálózatkezelés fejlett vezeték nélküli képességeivel új alkalmazási területek lesznek elérhetők kibővítve az eszközök, az IoT és egyéb szolgáltatások ma ismert lehetőségeit. Gondoljunk az ipartelepek automatizált megfigyelésére, a gyárak távoli karbantartására, a távoli sebészeti beavatkozásokra, az önvezető járművekre és az ipari robotok bevonásával végzett 3D gyártásra. Mindez túlmutat az 5G-kompatibilis eszközök képességein, és elvezet az 5G technológiával elérhetővé váló lehetőségek világába. Dell Technologies fejlesztése valóban fontos mérföldkő, az út mégis tovább folytatódik a jövőbe.

Dell Technologies

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!