Barion Pixel

Megmunkálás – most a virtuális térben

A DMG MORI online tartja a Technology Days rendezvényét november 16-tól november 27-ig. A virtuális kiállítás teljes mértékben a Digital Twin Showroom koncepcióra épül. A fő témakörök: öttengelyes vezérlés/integrált megoldások, valamint a megszokott, ám mindig aktuális automatizálás és digitalizáció.

De mi is az a Digital Twin Showroom?

A 3D CG szoftver segítségével juthatunk el a 4K képminőségben 360 fokos kilátást biztosító Digital Twin Showroomba. A valós látogatói érzet lehetőséget biztosít arra, hogy teljes mértékben pótolja a fizikális kapcsolatot. Úgy érezhetjük, mintha ténylegesen a kiállítóteremben járnánk, és néznénk körbe. Látogatható asztali számítógépről, táblagépről vagy akár okostelefonról is, a kiállítás így még közelebb kerül az érdeklődőkhöz.

- Hirdetés -

Automatizálás mindenekfelett

A szerszámgépgyártó megnyitotta a System Solution Center kiállítóteret, ahol a sokszínű automatizálási rendszereiket mutatják be. A virtuális térben a valóságnak megfelelő berendezések működnek. A fémmegmunkálás és az automatizálás területén nagy tapasztalattal rendelkezik a DMG MORI, most egylépéses szolgáltatást kínál a gyártás önműködéséhez, ami optimalizálja a folyamatot. Kínálatukban megtalálhatók a különböző termelési mennyiségek lefedéséhez tartozó szolgáltatások, a kistételes gyártástól a tömeggyártásig.

Jövőorientáció

Az Iga Global Solution Center bemutatóteremben a Digital Twin Showroom koncepció alapján másolták le a gépeket. Itt 45 szerszámgépet tekinthetnek meg a látogatók, melyeket körbejárhatnak, és a belső működési mechanizmusokat is megfigyelhetik. További videókon is szemlélteti a gyártó a berendezések folyamatait. Minden kiállított gép a legújabb dizájnt kapta, valamint a CELOS operációs rendszerrel látták el őket.

A kiállítótérben a mérnökök folyamatosan dolgoznak a gépekkel, és próbamunkákat végeznek, ezzel élő bemutatót kínálnak az ügyfeleknek.

Ebben a teremben a DMQP gépei mellett többek közt a 15. Cutting Dream verseny nevezései is megtekinthetők, köztük a DMG MORI Sailing Team hajója, amely várhatóan részt fog venni a Vendée Globe-on és a WRC-n (Rally World Championship).

Digitális bemutatóterem Németországban

Tíz, főleg német gyártmányú szerszámgépet és hét különböző rendszert mutatnak be. Itt szintén szabadon bejárható a virtuális tér, még a gépek hátulját is megvizsgálhatják az érdeklődők, ellenőrizhetik a belső szerkezeteket és a berendezésen belüli megmunkálási területeket.

További információk

Némethi Botond/NEW technology

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!