Barion Pixel

Mesterséges intelligenciával méri fel a szemek és az agy egészségét az LG nemzetközi startup-versenyének győztese

Az LG Electronics észak-amerikai innovációs központja (LG NOVA) saját szervezésű innovációs fesztiválon hirdette ki nemzetközi startup-versenyének győzteseit. Az LG NOVA Innovációs Fesztivál célja, hogy az újító gondolkodók egy helyen találkozzanak, ahol diskurzust folytathatnak azokról a következő generációs technológiai megoldásokról, amelyek a világ fejlődését szolgálják.

Az Innovációs Fesztivál lehetőséget biztosít az olyan új, növekvő fázisban lévő startupok bemutatására, amelyek képesek pozitív hatást gyakorolni a világra. Idén a digitális egészségügy, a tiszta technológia és fenntarthatóság, a jövő technológiája és az innováció a változásért kategóriákban több mint 100 startup cég jelentkezett a versenyre. Az eseményen a közülük kiválasztott tizenkét vállalat versengett a 15 000 dolláros fődíjért.

A digitális egészségügy kategóriában olyan szoftvereken, szolgáltatásokon és technológiai megoldásokon dolgozó vállalatok jelentkezhettek, amelyek az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, az ellátás és a szolgáltatások terén hordoznak újdonságot az iparágban. A tiszta technológia és fenntarthatóság kategóriában a hatékony energiagazdálkodást, a fenntarthatóságot és az ESG-kezdeményezéseket támogató szoftvereken és platformokon dolgozó vállalatok mérettethették meg magukat. A jövő technológiája kategória pedig az olyan újonnan megjelenő technológiák konvergenciájára összpontosított, mint az AI, a virtuális és kiterjesztett valóság, a robotika, az automatizálás és más innovatív technológiák. Az innováció a változásért kategóriában a zsűri olyan kiemelkedő technológiai alkalmazást vagy vállalkozást keresett, amelynek küldetése, hogy kézzelfogható hatást gyakoroljon az emberekre vagy a bolygóra. A verseny zsűrijében az LG vezetői, befektetők és az iparág veteránjai kaptak helyet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az idei startup-verseny győztesei:

  • Első helyezett: a Light Technologies egy egészségügyi technológiai vállalat, amelynek célja, hogy mesterséges intelligenciával támogatott megoldást hozzon létre a szemek és az agy egészségének felmérésére, valamint a neurodegeneratív és neuroinflammatorikus betegségek, agysérülések, agyrázkódások, illetve retinabetegségek korai felismerésére és beavatkozására. A C. Light egy szemkövető eszközzel szeretné segíteni az egészségügyi szolgáltatókat abban, hogy bizonyítékokon alapuló, célzott ellátást nyújthassanak a betegségek lehető legkorábbi stádiumában.
  • Második helyezett: a SafeBeat olyan szoftvert készít, amely a diagnosztikán túlmenően a szívgyógyászati terápiát is segíti, mégpedig telefonról. A SafeBeat szoftver mesterséges intelligenciát használ a szívgyógyászati folyamat teljeskörű automatizálásához és egyszerűsítéséhez, és még személyre szabott gyógyszeradagolást is ajánl, amit a beteg kezelőorvosa hagyhat jóvá. A csapat elkötelezett amellett, hogy a mérnöki tudományok segítségével forradalmasítsa az egészségügyet, kezdve azokkal az igényekkel, amelyeket a klinikai gyakorlatban közvetlenül azonosítottak.
  • Harmadik helyezett: A Safire Technology Group fejlett lítiumion-akkumulátor-technológiákat fejleszt. A vállalat fő megoldása, az ún. SAFe Impact Resistant Electrolyte (SAFIRE™) a világ egyetlen szabadalmazott, bármely lítiumion-akkumulátorcellába cseppenthető adalékanyaga, amely a kinetikus ütközések – például elektromos járművek ütközése vagy ballisztikus hatások – esetén azonnal megszilárdítja az akkumulátorfolyadékot, ezzel megakadályozva a kigyulladást vagy a robbanást.
  • Innovációs különdíj a változásért: A Key2Enable nagyobb digitális hozzáférhetőséget biztosít a fogyatékkal élők számára. A vállalat Key-X nevű multifunkcionális intelligens billentyűzete lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak számára, hogy kényelmesen irányítsák számítógépeiket és más digitális eszközeiket. Mindez az AI-alapú, tanulási célokra kifejlesztett, inkluzív oktatási platformmal együtt lehetővé teszi számukra, hogy fejlesszék motoros és kognitív készségeiket.

- Hirdetés -

Minden győztes pénzjutalomban részesült, és az Innovációs Fesztivál legjobb startup vállalkozásaként kapott elismerést. Az LG NOVA a startup-verseny mind a 12 kiválasztott résztvevőjével megvizsgálja a lehetséges együttműködési lehetőségeket az ún. Mission for the Future program keretében, amelybe bármely cég jelentkezhet földrajzi helytől függetlenül. Az érdeklődő társaságok a www.lgnova.com/join-the-mission weboldalon adhatják be pályázatukat.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan rendkívüli startup-vállalkozásokat támogathatunk, amelyek pozitív változást és egy jobb jövőt hozhatnak el” – mondta Dr. Sokwoo Rhee, az LG Electronics innovációs alelnöke és az LG NOVA vezetője. „Az LG NOVA Innovációs Fesztivál továbbra is az úttörő megoldások platformja lesz, és alig várjuk, hogy a most díjazott megoldások hatással legyenek az iparágra.

Az LG NOVA Innovációs Fesztivál egy kétnapos rendezvény, amely összehozza a startupokat, vállalkozókat, befektetőket, iparági vezetőket és az innovációs ökoszisztéma szélesebb körét, hogy tanuljanak, beszélgessenek, és interaktív formában osszák meg egymással ötleteiket.

LG

- Hirdetés -

NEW technology