Barion Pixel

Microsoft Office üzleti vs. otthoni csomag: a két verzió közti főbb különbségek

A Microsoft Office olyan programokat biztosít, amelyekkel jelentősen könnyebb az irodai munkavégzés, de magánéletünk számos területén is nagyon hasznosak lehetnek. Ezekkel a programokkal többek között adatokat és dokumentumokat kezelhetünk, szöveget szerkeszthetünk és prezentációt készíthetünk. Mindezt ráadásul már a felhőben is megtehetjük, így a fájlok számítógépünkön nem foglalják a tárhelyet. A Microsoft ezeket a programokat különböző csomagok formájában biztosítja attól függően, hogy mire használjuk. Két fő kategóriája bonthatjuk a Microsoft Office verziókat: vállalati és otthoni csomagokra. Cikkünkben bemutatjuk, mik a főbb különbségek a kettő között, ezáltal a választás is könnyebb lehet.

Alverziók

Mindkét csomag több kisebb verzióra is lebontható, hiszen még ezeken belül is változhatnak a személyes vagy céges igények.

- Hirdetés -

Az otthoni verziónál például lehetőségünk van eldönteni, hogy csak saját felhasználásra vásároljuk meg, vagy családi csomagot veszünk, amelyet 2-6 személy egyszerre használhat. Az utóbbi egyértelműen költséghatékonyabb megoldás, ha az összeg kifizetésébe más is beszáll.

Az üzleti Microsoft csomag vásárlása már valamivel bonyolultabb, hiszen a Microsoft licence kérdése nem a legegyszerűbb. Kivéve, ha azt egy külsős IT szolgáltató – mint amilyen az IamIT is – rendelkezésünkre tudja bocsátani. Emellett sokkal több különböző alverzió érhető el ebben a csomagban. A vállalatok ugyanis méretüket és munkafolyamataikat tekintve akár teljesen eltérhetnek egymástól, így igényeik és a számukra szükséges programok is különböznek.

Alkalmazások

A Microsoft Office számos különböző programot kínál. Csak hogy néhányat említsünk, a Word a szövegszerkesztésre, a PowerPoint a prezentáció készítésre, az Excel pedig különböző adatok táblázatban való kezelésére alkalmas. Ezek mellett persze több másik alkalmazás is megtalálható az egyes verziókban.

Értelemszerűen vannak olyan programok, amelyekre otthoni környezetben nincs szükségünk, így ez a csomag nem is tartalmazza. Ilyen például az Exchange, a SharePoint, az Access vagy a Publisher. Ezek közül egy-kettőre sokszor a cégeknek sincs szüksége, így például a vállalati alapcsomagban az utóbbi kettő nem is található meg.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology