Barion Pixel

Milliókat költ kibocsátásának lefelezésére a First Bus

A First Bus és a WYCA közelmúltban bejelentett, 11,2 millió fontos beruházása nyomán a Bramley depóban 2024-re a járműflotta felét kibocsátásmentessé teszi. Ez jelentős előrelépés Nyugat-Yorkshire zöld közlekedési stratégiájának megvalósítását illetően – írta az Intelligent Transport.

A First Bus és a West Yorkshire-i illetékes hatóság (WYCA) a napokban jelentette be, hogy 11,2 millió fontos beruházást hajt végre a busztársaság Bramleyben működő depójában. A fejlesztés célja, hogy az idei év végére a flotta felét kibocsátásmentes járművekre cserélje. A beruházás kulcsfontosságú lépés a fenntartható tömegközlekedés felé vezető úton, és összhangban van átfogóbb környezetvédelmi célok elérésével.

A First Bus 7,8 millió fontos projektje 3,4 millió fontos társ-finanszírozással valósulhat meg, amelyről a Közlekedési Minisztérium (DfT) Zero Emission Bus Regional Area (ZEBRA) forrásból gondoskodik. A szóban forgó beruházás eredményeképpen további 22 emeletes elektromos busz gördülhet majd az utakra a Bramley depóból, 79 buszra növelve ezzel a depó teljes elektromos flottáját.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tom Hinchcliffe és Kevin Ritchie, a Bramley és Stanningley Ward tanácsosai nemrég személyesen jártak a létesítményben, amely jelenleg is Nyugat-Yorkshire legnagyobb kibocsátásmentes járműflottájának adhat otthont, miután 2024 márciusában elindították első 57 elektromos buszukat. A leendő fejlesztés jól példázza a régió fenntartható közlekedés iránti határozott elkötelezettségét.

„Ezek a korszerű elektromos buszok segítik Nyugat-Yorkshire-t abban, hogy 2038-ra nettó nullás kibocsátással büszkélkedhessen, valamint arra ösztönzik az utazóközönséget, hogy egyre többen éljenek a tömegközlekedés elérhető szolgáltatásaival”, nyilatkozta Peter Carlill, a WYCA Közlekedési Bizottságának alelnök-tanácsosa.

- Hirdetés -

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -

NEW technology