Barion Pixel

NEWtechtalk: így működik a befektetésösztönzés és az üzleti célok támogatása

A NEWtechtalk podcast csatorna új epizódjában Ádám Ildikót, az Ernst & Young Tanácsadó Kft. partnerét kérdezzük uniós források nélkül is elérhető támogatásokról, kutatóintézeteket és kisvállalkozásokat összefogó, úttörő kutatási projektekről, digitális egészségügyi eredményekről, valamint arról, hogy milyen módon segít megvalósítani az üzleti célokat egy igazán jó tanácsadó iroda, ami akár éveket tölt el az ügyfél támogatásával.

„Mind Magyarország, mind az Európai Unió ráfókuszált arra, hogy segítse a gazdasági társaságokat, hogy ne álljon meg az élet.  A Covid kapcsán is rengeteg támogatás volt, aztán jött az ukrán válság, szóval mindig történik valami, ami miatt szükség van a segítségre, és nagyszerű, hogy ezek az uniós programok Magyarországon is elérhetőek” – mondta Ádám Ildikó. A szakértő szerint vannak gazdasági területek, ahol össze kell fogniuk a kapcsolódó vállalkozásoknak, mert az unió is kevésbé támogatja vállalkozások egyedi fejlesztéseit, mint több cég közös projektjét, amit valamilyen magasabb cél érdekében hívnak életre.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Évek óta nem az a probléma, hogy nincsen elég keret, hanem az, hogy nincs elég jelentkező, mert vagy nem is tudnak a lehetőségekről, vagy önmagukban kevesek hozzá, hiszen, megint csak: hiányzik az összefogás. A kutatóknak és vállalkozásoknak a mindennapi munkájuk mellett nincs idejük arra, hogy pályázatokat írjanak” – szögezte le, megjegyezve, hogy ha mindez nem lenne elég, a cégeknél a tenderekkel kapcsolatos tapasztalat és kapcsolati háló is hiányzik. Ezért lehet szükség olyan tanácsadókra, akik akár évekre odaállnak egy projekten dolgozó konzorcium vagy vállalkozás mellé. Hallgasd meg a teljes beszélgetést:

- Hirdetés -

Ádám Ildikóval a TECHference ipari konferencia és kiállításon találkoztunk. Ismerd meg a legutóbbi esemény kiállítóit, nézz képeket és videókat, valamint tudj meg többet a 2024-ben érkező rendezvényről a techference.hu-n vagy olvass beszámolókat a NEWtechnology magazinban!

Gábor János, NEWtechnology

- Hirdetés -

NEW technology