Barion Pixel

- Hirdetés -

Óvja meg munkatársait a száraz levegő okozta megbetegedésektől!

Tudjon meg többet az alacsony levegő páratartalom orvosi vonatkozásairól

A munkahelyi egészség a teljesítmény és a motiváció legfontosabb tényezői közé tartozik, amiben jelentős szerepe van a levegő páratartalmának. A túl száraz, 40 %-os relatív páratartalom alatti levegő nem csak kellemetlen, de valószínűbbé teszi a testi panaszokat és megbetegedéseket is. Tegyen ellene!

A száraz levegő nemcsak kellemetlen, de veszélyes is. Az pedig, hogy gyakran nem ismerik fel a betegségek helyiség klímával való összefüggését különösen aggasztó. A torok és a gégefő kiszáradása, a kaparó érzés, a köhögési kényszer az első figyelmeztető jelek. Ezek megelőzése érdekében szükség van a hangképző rendszer nyálkahártyáinak benedvesítésére. Túl alacsony páratartalom esetén a hangszalagok nyálkahártyái elvesztik a rugalmasságukat. A hangrés a belélegzés után már nem tud teljesen bezáródni, és melléklevegő kerül a hangképző rendszerbe, aminek rekedtség, köhögés és legrosszabb esetben a hang elvesztése a következménye.

Szintén az alacsony páratartalomhoz köthetők a duzzadt és piros szemhéjak, az idegen test érzete, az égő érzés és a magas fényérzékenység tünetei. Az optimális, sértetlen könnyfilmnek az a feladata, hogy védje a szem felületét a környezetből érkező behatásokkal szemben. A levegőben található részecskék jelentős irritációt és kötőhártya-gyulladást okozhatnak. Amennyiben a páratartalom tartósan túl alacsony, akkor a könnyfilm akár szét is szakadhat, a képernyők órákon át történő bámulása pedig tovább erősíti ezt a hatást. A következmény a fokozódó irritáció, a szemégés és súlyos lefolyás esetén a szemgyulladás vagy súlyos szemkárosodás.

- Hirdetés -

A túl száraz levegő szintén jelentősen korlátozhatja az emberi bőr védelmi funkcióját: a bőr szárazzá válik. A bőrrepedéseken keresztül olyan anyagok juthatnak be, amelyek gyulladásokat idéznek elő, és dermatózisokhoz vezetnek. Az olyan krónikus bőrbetegségek, mint a neurodermitisz vagy a pikkelysömör a száraz levegő következtében romolhatnak.

Előzze meg ezeket a nem kívánt kellemetlenségeket, a megbetegedéseket, így a munkából való kiesést direkt helyiség párásítással!

Tudjon meg többet weboldalunkon!

Condair-Systems

- Hirdetés -

NEW technology