Kezdőlap Felsőoktatás Paks II. Akadémia az egyetemen

Paks II. Akadémia az egyetemen

Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szak indul szeptembertől a Debreceni Egyetemen. A tananyag kidolgozásában az intézmény szakemberei is részt vettek. A képzés indításáról szerdán írtak alá együttműködési megállapodást a felek.

Debrecen szinte egyenlővé vált az egészségiparral, azonban számos olyan képzés indult és indul a jövőben is, amely mindössze pár éven belül nagy szakmai tudással rendelkező szakembereket tud a piacra bocsátani, a vállalati igényeknek megfelelően. Ahogy növekedett a régióba költöző nagy vállalatok száma, úgy lett egyre égetőbb igény az, hogy piacképes tudással rendelkező mérnökök álljanak rendelkezésre.

Pintér Ákos általános rektorhelyetts elmondta, hogy a Műszaki-Informatikai Kabinet létrehozásával gyorsan reagált a Paks II. fejlesztéseire. Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója kifejtette, hogy a Paks II. Akadémia célja, hogy a hallgatók magas színvonalú oktatási kapjanak, olyat, amely a nukleáris iparban elvárt.

Az intézmény Gépészméröki Tanszéke négy tantárgy kidolgozásában vett részt, két tantárgy esetében tárgyfelelősként is. A Paks II. Zrt 10, a Debreceni Egyetemen tanuló hallgató részére finanszírozza a képzés költségeit.

Debreceni Egyetem/NEW technology magazin