Barion Pixel

- Hirdetés -

„Plug & Play” megoldások logisztikai folyamatok részleges automatizálásához

A logisztikai folyamatok felgyorsításához és a költségek csökkentéséhez érdemes megfontolni a lehetőségeket a raktári folyamatok részleges automatizálására. Meglévő raktárakhoz vagy új épületekhez, ismerje meg a félautomatizált rendszerek különböző típusait, amelyek optimalizálják a folyamatokat és csökkentik a költségeket.

Elolvasom

Az Ön partnereként az SSI SCHÄFER készséggel nyújt tanácsokat e téren. Az intralogisztika szakértőjeként az SSI SCHÄFER nem csupán komplex logisztikai központokhoz kínál raktártechnikai eszközöket, hanem logisztikai megoldások intelligens kombinációit is a raktárautomatizálás első lépései iránt érdeklődő kis- és középvállalkozások számára, egyszerű „Plug & Play” elemekkel és vonzó áron.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A raktárak adott követelményekhez alakítják ki folyamataikat és munkafolyamataikat, melyek idővel azonban módosulhatnak: megnövekedhet az árucikkek száma, szűk keresztmetszeteket okozva a tárolásban, vagy túl sok időt vehet igénybe a gyaloglás és a tételek kikeresése. Előfordulhat az is, hogy a komissiózás túl lassúvá és hibákkal terheltté válik, ami rontja a raktári kiszállítások ügyfeleinek elégedettségét. A kereslet ingadozásai, az egyre dinamikusabb piacok és a képzett munkaerő hiánya még nehezebbé teszik a mindennapos raktári és logisztikai műveleteket. Bizonyos raktári területek és folyamatok részleges automatizálása számos előnyt kínál, pl. gyorsabb intralogisztikai folyamatokat, alacsonyabb hibaarányt, hatékonyabb helykihasználást, ergonomikusabb munkafolyamatokat és alacsonyabb költségeket.

Az első lépés: Egyszerű technológia bevezetése

Első lépésként egyetlen folyamatot vagy területet is automatizálhat. A munkaállomások összeköttetése például hatékonyabbá tehető egy rövid szállítópálya szakasszal. A szállítórendszer közvetlenül egy vertikális tárolóautomatához is vezethet, mely tökéletes kisáruk kompakt tárolására és gyors komissiózására. Egy szállítórendszer telepítése azonban állandó tárolóterületet igényel, mely nem minden helyszínen biztosítható. Ilyen esetekben rugalmasabb megoldást nyújthatnak a vezető nélküli raktári szállítójárművek (AGV-k), melyek nem akadályozzák a rugalmas helykihasználást. Ezek intelligens érzékelőkkel is rendelkeznek, így vegyes közlekedésű manuális raktárakban is biztonságosan alkalmazhatók.

Raktári rendszerek intelligens kombinációi a jellegzetes tárolási követelményekhez

A tároló- és komissiózó rendszerek intelligens kombinációival az SSI SCHÄFER megkönnyíti a kis- és középvállalkozások számára a részben automatizált logisztikai folyamatok kialakításának első lépéseit, egyszerű „Plug & Play” megközelítéssel és vonzó áron. A félautomata rendszerekkel optimálisan teljesíthetők az alábbi jellemző raktári követelmények:

 

Helymegtakarítás a mobil állványoknak és AGV-knek köszönhetően

Kisáruk komissiózása szűk helyen a WEASEL®-lel és az SSI LOGIMAT®-tal

Gyors komissiózás SSI mobil robotokkal és statikus állványrendszerekkel

A legkorszerűbb logisztikai szoftver a folyamatok optimális irányításához

ssi-schaefer.com

- Hirdetés -

NEW technology