Barion Pixel

Robot támogatja az emberi kezet a járműgyár e-laborjában

– Az innováció jegyében az Audi Hungaria következetesen és fenntarthatóan újabb és újabb technológiákat alkalmaz mind a motor- mind a járműgyártás területén. Ennek legújabb példájaként a járműgyár minőségbiztosítási e-laboratóriumában egy érintést szimuláló robot végzi az autók belső terének érzet alapú komfortoptimalizálását. A vizsgálat során lényegében az emberi ujj szerepét támogatja, és méréseinek köszönhetően az olyan apró részletek, mit egy-egy kapcsoló vagy gomb megnyomása is tökéletesre hangolható.

Az érintést szimuláló, úgynevezett Haptik robot segítségével az Audi Hungaria szakemberei a legkülönfélébb megnyomható, dönthető, billenthető és tekerhető kapcsolókat tudják vizsgálni az autók belső terében. A mérőrobot részét képezi egy speciális nyomatékszenzor, illetve a Haptik mérőszerszám. Ezek segítségével modellezhető az ember keze, bőre és izomzatának viselkedése egy-egy alkatrész megérintése, megnyomása, vagy elforgatása során. A mért adatok objektíven segítik a tökéletes beállítást, például az Audi TT középkonzolján, amelyen mind billenő-, tekerő-, mind nyomógombok is találhatóak.

Az Audi Hungaria járműgyárának átfogó minőségbiztosítási rendszere garantálja valamennyi győri termék prémium minőségét.

- Hirdetés -

Audi Hungaria

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!