Barion Pixel

- Hirdetés -

Röviden: szupergyors elektróda jelenthet előrelépést az akkumulátorok terén

A NAWA Technologies francia cég, amely energiaátalakító berendezéseket és rendszereket állít elő, egy szén nanocsövön alapuló elemelektródot mutatott be, amely állításuk szerint a világon a leggyorsabb a maga nemében.

A szupergyors elektróda az akkumulátor teljesítményének változását ígéri. Bemutató videójában a NAWA úgy jellemezte az új technológiával felszerelt akkumulátorokat, mint a hagyományos akkumulátorok közötti átmenetet: ha a gyorsan tölthető akkumulátorokat egy sprinterhez, a lítiumakkumukátorokat pedig egy maratonfutóhoz hasonlítjuk, könnyebben érzékelhető a különbség: az egyiknek rövid időre van szüksége a töltéshez, nagy teljesítménnyel bír, de gyorsan lemerül, míg a másik tovább bírja, de kevésbé erős.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Aix-en-Provence központú cég szerint az akkumulátor teljesítményének, energiájának és életciklusának egyik legfőbb korlátja az elektródok gyártásához használt por. Ezek alacsony elektromos-, hő- és ionvezető képességet eredményeznek; kedvezőtlen mechanikai viselkedésük a merülés és feltöltés folyamán hozzájárulhat a degradációhoz, biztonsági és életciklus-problémákhoz vezet.

NEW technology magazin

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!