Barion Pixel

Szoftver szűri ki a gyártás alapvető hibáit

A CASTOR kitalálta, hogyan lesz olcsóbb az ipari 3D nyomtatás, ráadásul automatizálta is a költségek redukálását.

A 3D nyomtató szoftvereket készítő CASTOR bejelentette új, Enterprise névre hallgató programját, amelynek az a célja, hogy csökkentse az ipari méretekben termelő gyártók kiadásait, olvasható a 3D Printing Industry oldalán. A projekt azt ígéri az ügyfeleknek, hogy ha telepítik a szoftvert, akkor az automatikusan kiszűri az alkatrész- és szerelvénygyártás folyamatainak pazarló elemeit.

A CASTOR végelemző programja több mint 30 ezer összetevőt tartalmazó adatbázist használ, és konkrét javaslatokat tesz arra nézve, hogy a 3D gyártás során mely folyamatok igényelnek újratervezést – ezáltal költséghatékonyabbá teszi a termelést. Az Enterprise a cég állítása szerint „egyszerűbbé teszi az életet” a gyáraknak és a mérnököknek, mivel kiküszöböli a drága teszteléseket és a hibás folyamatokat. Bár a szoftver elsősorban a költségredukálás automatizálására jött létre, végig úgy építették, hogy lehetővé tegye alapértelmezett tényezők módosítását. Ezek között sok minden szerepel, a nyersanyagok sajátosságaitól kezdve a készletezésen át a szállítási kérdésekig.

- Hirdetés -

„Találkoztunk olyan ügyfelekkel, akik nemcsak a meglévő dizájn hibás részeit szeretnék azonosítani, hanem a 3D nyomtatásban rejlő további lehetőségeiket is”, fogalmazott a CASTOR társalapítója és vezérigazgatója. Omar Blaier szerint a cég Enterprise szoftverével „olyan szofisztikált eszközt adnak, ami az apró részletek azonosításával alapvető hatást gyakorol a felhasználó vállalatra”.

A cégvezető hangsúlyozta: azzal, hogy a programjuk részletekbe menően monitorozza a gyártási folyamatokat, és ezek alapján fontos megállapításokat tesz, „több órányi manuális munkát takarít meg a gyár dolgozóinak”, naponta. Hozzátette: „az általunk nyújtott gyors és mély betekintés közvetlen döntéseket eredményez, így a gyártók maximalizálhatják a 3D nyomtatásból származó profitot.”

Gábor János, NEW technology

NEW technology