Barion Pixel

- Hirdetés -

Távoli ellenőrzést és vezérlést biztosító 3D nyomtató kamera

Fotó: Mintion

A 2016-ban alapított sencseni Mintion vállalat kifejezetten 3D nyomtatáshoz szükséges kiváló minőségű kiegészítőkre specializálódott, és egyik újdonsága a Beagle kamera, amit zászlóshajó terméknek szán. A hordozható, nagy felbontáesú eszközt perifériának tervezték, 3D nyomtatók mellé. Fontos jellemzője a nagy felbontású kép, a nagy látószögű objektív, a hordozható kialakítás, a felhasználóbarát kezelőfelület, a wifi-csatlakozás és még sok minden más.

A Beagle Camera olyan távfelügyeleti és távvezérlési funkciókkal rendelkezik, amivel idő és töltőanyag takarítható meg, hiszen lehetővé teszi a nyomatok valós idejű, automatizált megfigyelését. Time-lapse videókat is készít, így mind a valós idejű, mind a felgyorsított összefoglaló mentésre kerül, és megtekinthető az applikációban vagy asztali böngészőben.

- Hirdetés -

A Mintion szerint a többek között nagy felbontású, valós idejű videó- és hangrögzítéssel, illetve tükörfunkciókkal ellátott Beagle sokat javít a felhasználói élményen, így a 3D nyomtató kamera „kényelmes és élvezetes módja” annak, hogy a felhasználók távolról felügyelhessék a munkát.

A legfontosabb funkciója a 3D nyomtatási munkák távoli nyomon követése, ami lehetővé teszi, hogy felmerülő hibák esetén megállítsuk és szüneteltessük a folyamatot, ezzel jelentős mennyiségű filamentet és sok időt megtakarítva. A hozzá tartozó, és egyszerre akár több kamerát is kezelő Beagleprint szoftver képes az X, Y és Z tengelyek, valamint az extruder vezérlésére, és lehetőséget biztosít arra, hogy menet közben módosítsuk a nyomtatási paramétereket, például a Z-eltolást, az adagolási sebességet, az áramlási sebességet vagy a hőmérsékletet. A munkafolyamat közben a ventilátor sebességén is módosíthatunk, hogy még szabályozottabbá tegyük a gyártást.

- Hirdetés -

A Beagle időzített videók rögzítésére is képes, FDM és LCD 3D nyomtatókon. A beállítása gyerekjáték, hiszen a rendszer 4 videómódot tartalmaz: tiszta, normál, időzített és UV mód, így tökéletes felvételeket készíthetünk a nyomatokról. Az eszközzel lényegében egy szó szerint percek alatt üzembe helyezhető plug-and-play rendszert kapunk: USB csatlakozóval a nyomtatóra kötjük, letöltjük hozzá a Beagleprint alkalmazást, és csatlakoztatjuk a helyi wifi-hálózatra. A kamera támogatja az appon belüli és PC böngészőket, lehetővé téve a fájlok egyszerű feltöltését anélkül, hogy az SD kártyát manuálisan ki-be kellene helyezni. A Beagle a Marlin 3D nyomtatók széles választékával kompatibilis, beleértve a Creality, Anycubic, Artillery, Prusa, Snapmaker, Elegoo és más gyártók készülékeit.

Az alapfelügyeleten túlmutató funkciókhoz olyan hasznos kiegészítők is tartoznak, mint az értesítési rendszer és az éjjellátó képesség. A Beagleprint alkalmazáson keresztül értesítést kapunk a nyomtatás egyes stádiumairól (beleértve a befejezést), a nyomtatás szüneteltetéséről vagy a folyamat során felmerülő bármilyen anomáliáról (pl. hőmérséklet-ingadozás, soros porthiba stb.), de a Mintion azt tervezi, hogy a jövőben a rendszeresen frissülő firmware-en keresztül a filament kifutásának észleléséről szóló értesítést is hozzáadja a készlethez. A kamera ezeken kívül két éjjellátó üzemmódot támogat: a teljes színes és a fekete-fehér üzemmódot, hogy optimális láthatóságot biztosítson gyenge fényviszonyok között, de közben energiát takarítson meg. A Beagleprint alkalmazás videóbeállításai lehetővé teszik továbbá a kép fényerejének, kontrasztjának és telítettségének testre szabását is.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology