Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Távoli támogatás – Digitális átalakulás veszélyes területeken

A koronavírus járvány, a munkaerőköltség növekedése, valamint a képzett munkaerő hiánya és az ezekhez hasonló kihívások egyre nagyobb nyomás alá helyezik a vállalatokat. Egyre nehezebb a kiterjedt üzemek hatékony és a követelményeknek megfelelő karbantartása. A mobil eszközök, például a Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkanév alatt futó, a veszélyes területekre szánt tabletek és okostelefonok hatékony lehetőségeket nyitnak meg a digitalizálási tervek és a szükséges munkalépések ellenőrzőlistáinak bárhol történő lekérésére, valamint a virtuális szakértőként történő együttműködésre.

A mobil eszközök az alkalmazottak számára azonnali hozzáférést adnak a gyorsabb és jobb munkavégzéshez szükséges összes információhoz, közvetlen kapcsolatot biztosítanak a megfelelő szakértővel, valamint áttekintést nyújtanak az összes nyitott, folyamatban lévő és lezárt ügyről.

A mobil eszközök használata nagy előnyt jelent a technikusok távoli támogatásában, amikor azok összetett ellenőrzési eljárásokat végeznek. Erre a célra a tabletekkel és okostelefonokkal videóhívások vagy kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások is használhatók veszélyes területeken. A helyszínen dolgozó technikusok szükség esetén felvehetik a kapcsolatot szakértőkkel vagy akár az eszköz gyártójával, és bonyolult helyzetekben a segítségüket is kérhetik. Ezáltal idő és erőforrás takarítható meg.

- Hirdetés -

Annak érdekében, hogy a távoli támogatást a következő szintre emelje, az ECOM intenzíven együttműködött egyik partnerével az okostelefonokkal kombinálva használható új termékek kifejlesztésén. A kezeket szabadon hagyó munkavégzési feltételek megteremtése érdekében a fejlesztés során különösen nagy hangsúly esett az alkalmazott hangalapú vezérlésre vagy érintőpadra, a folyamatok távoli áttekintése miatt pedig az okosszemüvegekre. Az ECOM nagy figyelmet fordít arra, hogy az intelligens szemüvegek és azok funkciói tökéletesen illeszkedjenek a mindennapi munkához és a potenciálisan veszélyes területeken történő használathoz. Az ECOM tervei szerint az intelligens szemüvegek még az idén piacra kerülnek.

A más helyszíneken lévő szakértők útmutatása és a digitális munkafolyamatok támogatják a mobil munkavállalókat az összetett feladatok közvetlen helyszíni végrehajtásában. A mobil eszközök integrációja segít egy lépéssel közelebb kerülni a digitális gyártás, karbantartás és javítás elérendő céljaihoz.

Pepperl+Fuchs

- Hirdetés -

NEW technology