Barion Pixel

- Hirdetés -

Új, a nagy előtolásoknak megfelelő leszúrási geometria

Nagy előtolással végzett leszúrás esetére a Horn bemutatja az EH geometriát, egy új fejlesztést, amely az S100 beszúrórendszeren alapul. A stabil forgácsolóél f = 0.25-0.4 mm/ford. előtolási tartományban teszi lehetővé a beszúrást és leszúrást, ezzel csökken ezeknek a műveleteknek az időszükséglete. A különleges geometria megbízható forgácselvezetést és szabályozást tesz lehetővé. A nagy előtolással végzett beszúrást és leszúrást azonban csak nagy merevségű szerszámgépen, nagy erővel megfogott munkadarabon lehet végezni. A Horn 0.3 mm/ford. előtolás felett azt ajánlja, hogy a beszúrás és leszúrás első 3 – 4 mm-e alatt csökkentsük az előtolást. A legjobb választás nagy előtolással végzett beszúráshoz – stabilitásuk miatt – az Y-tengely mentén szerelt. A Horn 3 mm és 4 mm szélességben kínál egyélű beszúrólapkákat.

A Horn 2019-ben kibővítette az S100 beszúró szerszámrendszerét új típusú szerszámtartókkal, amelyeket megmunkálóközpontokon lehet használni, Y-irányú előtolással. Ez a művelet nagyteljesítményű leszúrást tesz lehetővé, nagy forgácsolósebességgel, ezért a megmunkálási idő csökken. Van lehetőség továbbá nagyobb átmérőjű munkadarabok leszúrásához kompakt szerszámtartót és keskenyebb lapkát használni. A Horn az új geometriával bővítette most ezt a rendszert.

Különösen nagyobb átmérőjű munkadarabok leszúrásakor okoz problémát a hajlítónyomaték, mert a forgácsolóerő erőkarja is nagy. A szerszámgép munkaterében rendelkezésre álló hely általában nem teszi lehetővé nagyobb keresztmetszetű szerszámok használatát. A lapka újfajta elrendezésével a szerszámtartóban a leszúráskor fellépő forgácsolóerőket a leszúró szerszámtartó fő keresztmetszete veszi fel. A leszúró szerszámtartó adott keresztmetszetével a teljes rendszer merevsége nagyobb lesz, ezért nagyobb előtolást lehet beállítani adott szélességű lapka esetén. Az erőfolyam elvezetése a szerszám hossziránya mentén keskenyebb szerszámtartókat enged meg, és azonos merevséget biztosít. A korszerű eszterga-maróközpontokban az új beszúrószerszámokkal a fogácsolóerő egyik komponense a főorsó középvonala mentén halad át, így az egész rendszer merevsége nagyobb.

- Hirdetés -

Horn

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!