Kezdőlap Fémmegmunkálás Új márkájú fémvágó lézergép a porondon

Új márkájú fémvágó lézergép a porondon

A HSG Laser Group egy új márkát mutatott be, az XLASE-t, amely a fémvágó lézergépek terén forradalmi változást jelentett. A felhasználók újabb funkciókat kapnak ezzel a géppel, illetve az ügyviteli háttér is precízebbé vált. Magyarországon a Signdepot Europe Kft. forgalmazza ezeket a gépeket; az új irányvonalról, a lehetőségekről beszélgettünk Szabó Zsomborral a cég ügyvezető igazgatójával.

A márkaváltás folyamata

Az XLASE márkát a közelmúltban indította útjára a HSG, ami annak köszönhető, hogy erősödik a vállalat európai jelenléte – magyarázza Szabó Zsombor. A távol-keleti és az európai üzleti kultúra között jelentős a különbség, főleg a marketing területén. A gépek műszaki színvonala már bizonyított, helye van az európai színtéren a piacvezető márkák között. A kínai HSG vetette fel, hogy célravezetőbb lenne, ha Európában az európai szemléletnek megfelelően történne az üzletfejlesztés. A hamburgi székhelyű XLASE GmbH felelős 2018-tól az európai piacért.  Az új központhoz új márkanév is párosult, amelyet márkaépítési, marketing okokból vezettek be. Ezenkívül az Európában eladott XLASE berendezések bizonyos típusai hozzáadott értékkel is rendelkeznek. Az XLASE minden szempontból az európai piacra szánt lézervágó márka, amely mögött német vezetésű cég és európai szemléletű üzleti háttér található.

Az átállás lépésről lépésre, átfedésben zajlik, az XLASE márkanév mellett továbbra is megjelenik a HSG márka, melyet fokozatosan vezetünk majd ki – mondja el Zsombor a változással kapcsolatos információkat. – Ez semmilyen problémát nem okoz, sőt a megkeresések száma és az értékesítési arányok is kedvezően alakultak 2019-ben. Egyetértünk vele, és támogatjuk, hogy a HSG gyár gépei német vezetéssel és az ezzel járó precízebb ügyviteli háttérrel, valamint európai szemléletű marketinggel jelenjenek meg Európában, mert így még jobb eredmények érhetők el.

Folyamatos lendületben
Hirdetés

A fiberlézer mint fémvágási technológia továbbra is dinamikusan fejlődik. Ez a legjobb megoldás: egyetlen berendezéssel lehet különböző fémanyagokat és anyagvastagságokat vágni – mutatja be Zsombor a gép előnyeit. A célunk az, hogy a kisebb vállalkozások is lehetőséget kapjanak a műszaki fejlődésre, valamint a mai szakemberhiány miatt fontos gépesíteni minél több manuális megmunkálási folyamatot.

Az új gépek egy része már TÜV-Rheinland certifikációval is rendelkezik, ez egy folyamatban lévő új projekt – büszkélkedik Zsombor az előrelépéssel. Ez hozzáadott értéket jelent, ami bizalmat kelt a vásárlókban.

Minek köszönhető a népszerűség?

– A legnépszerűbb termékünk a kombinált sík-cső fiberlézer. Ennek három oka van: egyrészt a célcsoport java részét a kis- és közepes méretű vállalkozások képezik, amelyek nagy számban végeznek egyedi munkákat, és nyilvánvalóan gazdaságosabb egyetlen géppel síklemezt, csövet és zártszelvényt vágni. A másik ok természetesen az árazás, mely rendkívül kedvező, ahogy azt eddig is megszokhatták partnereink. A kombinált gépeink körülbelül 20-30%-kal drágábbak a sík lézervágóknál. A harmadik ok az, hogy a kombinált gépek nem jelentenek kompromisszumot. Az átállás csupán néhány kattintás a szoftverben, és mindegyik funkció teljes értékkel bír. Szabvány lemezek és csövek (6,5 méterig) is vághatók. A forgatóegység ráadásul pneumatikus automata tokmánnyal, automata központosítással és automata alsó pneumatikus támasztékokkal rendelkezik, így a csővágás folyamata gyors és egyszerű művelet.

A változás nem érzékelhető sem az árak, sem a műszaki paraméterek tekintetében. Felszereltségben néhány típusnál felfedezhető némi különbség, de ez elsősorban munkavédelmi felszerelést jelent, például a zártabb teljes burkolatnál – meséli Zsombor.

– Úgy gondoljuk, hogy mindig objektíven kell összehasonlítani a szállítók ajánlatait, és elfogultság nélkül állítom, hogy a mi csomagunk az itthon elérhetők között az egyik legkedvezőbb. Ez természetesen nem csak az árainkra igaz, hanem a géphez járó szolgáltatásra is – emeli ki Zsombor a Signdepot Europe versenyelőnyét. – Nálunk a végösszeg mindig „full service” szolgáltatást tartalmaz, tehát mindent, ami szükséges a gép biztonságos és hosszútávú nyereséges üzemeltetéséhez: eszköz, szoftver, szállítás, telepítés, beüzemelés, oktatás és support. Ezen felül biztosítunk a szerződésben szervizelést a saját, szakképzett szerviztechnikus kollégáinkkal. Mi nem bontjuk részekre az ajánlatot, hogy túlárazott szolgáltatást nyújtsunk; nincs külön support-csomag vagy oktatás-csomag, külön műszaki opciók vagy magas áron havi/éves karbantartás. Ráadásul számos referenciával rendelkezünk, már a tizenötödik fiberlézergépet telepítjük jelen pillanatban az országban, és a megrendelők köre folyamatosan bővül.

Új márka, új személet

– Számunkra az új márka elsősorban az új német vezetést jelenti, az XLASE GmbH-t, a HSG európai központját. Bár még kezdeti fázisban van, de már látjuk, hogy az új vezetés más szemléletű, és precízebb disztribútori hálózatépítést, pontosabb ügyvitelt végez – magyarázza Zsombor a változások eddig látható eredményét. – Ez elkötelezettséget kíván az egyes országok disztribútoraitól is. Az egyik megoldandó feladat az, hogy minden képviselet egy hajóban evezve, hasonló marketing- és üzleti lépésekkel fejlessze a márkát a saját országában.

Mivel elsősorban a kis- és közepes vállalkozások a fő célcsoportunk, szeretnénk, ha tudomást szereznének arról ezek a vállalkozók, hogy jutányos áron vásárolhatnak olyan gépet, amely teljesen új, fejlett technológiával rendelkezik, és kiváltható vele több problémás szakipari munka is.

Némethi Botond, NEW technology magazin