Barion Pixel

- Hirdetés -

Új moduláris rendszerű cserélhető fejű szerszámtartó rendszert mutat be a Tungaloy

Az ilyen rendszerű gépeken a lapkacsere és a szerszámcsere fáradtságos munka. A gépet hosszabb időre meg kell állítani, hogy a kezelő kicserélje az apró csavarokkal szerelt váltólapkákat, vagy kiszerelje és újra beállítsa az egész szerszámot a szűk megmunkálótérben.

- Hirdetés -

Az új J-Series eszterga-szerszámrendszer moduláris vágófejekkel rendelkezik, amik rugalmas felszerszámozást tesznek lehetővé, anélkül, hogy a szerszámszárakat ki kellene szerelni a gépből.

- Hirdetés -

Az egész fej cseréje új lapkával gyorsabb lapkacserét tesz lehetővé, ugyanakkor biztosítja a pontos méretismétlést is.

A rendszer magas ismétlési pontossága egyenértékű a monoblokk tartókkal
A J-Series cserélhető fejű tartók ismétlési pontossága 1µm vagy kisebb X é Z irányban is, ugyanolyan pontos, mint amit a monoblokk tartók biztosítani tudnak.

- Hirdetés -

Mivel minden cserélhető fej azonos méretű, átszerelésnél nem igényelnek bemérést, lehetővé téve a megmunkálás azonnali kezdését, így csökkentve a gép állásidejét.

Számos géptípuson alkalmazható a J-Series rendszer a többféle szárhossznak köszönhetően. Az azonos csatlakozórész lehetővé teszi minden fej használatát bármelyik szárral.

 

Egyedi csatlakozórész kialakítás

A fej kiszereléséhez egyszerűen lazítsa ki a rögzítőcsavart!  A különleges csatlakozórész kialakítás rendkívül magas ismétlési pontosságot tesz lehetővé.

A J-Series rendszer egy sor moduláris vágófejet és hozzájuk illeszkedő szárakat kínál külső esztergáláshoz, egyoldalas pozitív ISO váltólapkákkal vagy kétoldalas pozitív MiniForce-Turn lapkákkal, továbbá fejeket hátra esztergáláshoz és beszúráshoz.

Rendelkezésre állnak vágófejek szerszámon keresztüli nagynyomású hűtőfolyadék odavezetéssel is, a jobb forgács irányítás és a magasabb élettartam elérésének céljából.

A szerszámtestek 12x12mm szárral rendelkeznek, két hosszban – 65mm és 100mm – érhetők el.

A J-Series eszterga-szerszámrendszer a Tungaloy legújabb megoldása azon gyártóknak, akik a kicsi és miniatűr alkatrészeik gyártásának termelékenységét maximalizálni akarják, tipikusan az autóipari, orvostechnikai és informatikai szektorban.

További információk

Tungaloy

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!